Du är inte inloggad.

Artikel

4g – fjärde generationens teknik

Ju längre vi tar oss in på 2000-talet desto mer avanceras den teknik som mobilmarknaden erbjuder. Framförallt när det gäller mobila anslutningar och tjänster. Användare av denna moderna kommunikation får alltmer smak av framtiden samtidigt som utvecklare är konstant sysselsatta med att ta fram grunderna för morgondagens kommunikationssystem och nätverk. Det finns ett utbyggnadsområde, mycket lovande inför framtiden, som definitivt kommer att ta täten när det gäller mobil kommunikation. Det är trådlösa tjänster med 4g täckning. Något som alla mobiloperatörer så småningom kommer att kunna erbjuda. Den har under väldigt lång tid varit i utvecklingsstadiet men är nu på väg att ta hela världen med storm. Mobilvärlden kommer att vändas upp och ner och då menat på ett positivt sätt.

4g är välkommet och kommer att utgöra ett stort kliv för branschen som helhet. Till att börja med kommer användarna att hängivet upptäcka det omfattande stöd för applikationer och tjänster som den utgör. Multicast, unicast och vanliga datornätverk stöds av den nya tekniken. Användarna kommer också märka av betydligt högre upp- och nedladdningshastigheter och snabbare responstider. Detta kommer till exempel att vara ett stort plus vid onlinespelande och videostreaming. Dessutom kommer den nya 4g standarden också att kunna erbjuda användarna förmågan att lätt kunna förflytta sig från ett nätverk till ett annat utan att det blir några som helst avbrott.

Många potentiella kunder, särskilt i näringslivet kommer kanske till en början att se uppkomsten av 4g som ett orosmoment. Den utmanar den teknik som de redan har blivit bekväma med och skapar samtidigt en förändring som är nödvändig för framtiden. Vi vet alla hur tungt det kan vara att få en organisation att förändra sig och anpassa sig efter nya saker. Med tiden kommer de att upptäcka de stora fördelarna med den fjärde generationens teknik och lära sig att nackdelarna de trodde fanns inte existerar. Det kommer att dröja innan 4g når massiva abonnemang och driftsättningsnivåer, men när det väl börjar sprida sig kommer det att gå fort. Framförallt där trådlösa nätverk utplaceras för första gång och det inte blir en konkurrens bland redan etablerade tekniker.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Reparera din iPhone 6 / 6S / 6S+ / 6+ snabbt i Göteborg
Att använda PC som tjänst
Skydd mot DDoS attacker
Lokal sökmarknadsföring
Lär dig enkel sökmotoroptimering