Du är inte inloggad.

Artikel

Google en guldgruva

Dom flesta små och medelstora företag drivs idag av personer som är över 40 år gammal. Deras sätt att se på saker och ting är således annorlunda mot den "yngre generationen" eller vi 80 talister. Det finns självklart både fördelar och nackdelar med att tillhöra det äldre gardet. 

Det det gamla gardet missat och fortfarande kommer missa är det som kallas den Google och hur viktig kanalen är för att knipa marknadsandelar. Ett purfärskt exempel på ett företag som gått in och tagit snabba marknadsandelar samt även soppat banan med konkurrenterna på Google är paxo.se

Söker man efter dess nyckelsökord på Google liggar dom på plats ett till tre vilket måste ses som riktigt riktigt bra ur ett SEO perspektiv, detta är ett utmärkt exmpel på hur man kan ta stora marknadsandelar samt även få väldigt mycket kunder utan att behöva lägga en krona eller timme på något annat forum än just Google! 

Medans dom äldre marknadscheferna på dom större bolagen fokuserar på hurvida hitta.se eller eniro.se är bra forum att synas på spurtar konkurrenten fram och har på mindre än 3 månader tagit över Googles första sida. Fantastiskt bra jobbat! 

Det finns en annan aspekt på det hela och stavas oseriösa säljare och bluffkataloger. Det är tyvärr dessa som förstört marknaden genom att lura på företag annonser som faktiskt inte ger ett skit. Detta har så klart medfört att företag generellt är väldigt negatva kring allt som har med försäljning att göra, varpå dom faktiskt tro det eller ej missar en och annan guldgruva eller i alla fall förslag till en bra guldruva.! 


 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Konsten att flytta ett helt företag
Generation Gratis
Vart man kan köpa metall rör och annat material för att skapa kreativt pyssel
Storstädning
Arbetsmiljö