Du är inte inloggad.

Artikel

Går det att bli av med allt kroppshår mer laser?

Att tänka sig en tillvaro helt utan hår är kanske lite överdrivet men många har flera områden på kroppen med besvärande och generande hårväxt. Med laser så kan man bli av med i stort sett allt hår men när det handlar om laserhårborttagning så är det för det mesta IPL tekniken som man refererar till och det här rör sig inte om verkligt laserljus.

Slut med hårväxt

Om man får behandlingar med IPL så kan man tids nog bli av med hårväxt eftersom man hämmar hårsäckarnas förmåga att skapa nya hårstrån. Nu är det förstås så att man knappast får IPL behandlingar för hela kroppen på en gång. Det här skulle ta flera dagars behandling. Det man istället bör göra är att fundera på vilka områden som man vill behandla och vad som är viktigast för en. Sedan kan man beta av område efter område tills man känner sig nöjd.

Nyckeln till framgång med IPL laserhårborttagning ligger i att man utför regelbundna behandlingar. Det här kan man göra hemma med en egen IPL maskin men då får man sällan samma fina resultat som när man går till en seriös salong där en hudterapeut kommer att ta hand om behandlingen.

Man kan alltså bli av med allt hår men det är inte ett realistiskt mål. Då är det bättre att bestämma sig för vilka ytor man vill få bort hårväxten permanent på och sedan fokusera på dessa med de bästa IPL hårborttagningsbehandlingar som man kan få hos en salong där man känner sig bekväm och säker.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför Crossfit?
Laserhårborttagning hemma
Hålfotsinlägg för värkande fötter och knän
Hur man får i sig tillräckligt med D-vitamin
Vita tänder på ett skonsamt sätt