Du är inte inloggad.

Artikel

Ligg inte direkt på golvet och träna!

Vad är det för dumheter att lägga sig direkt ner på ett kallt golv för att träna? Det här är verkligen inte smart. Du behöver en bra träningsmatta för att inte bli kall och för att undvika det hårda golvets hårda hantering av din kropp. Att snåla med en bra matta för träning kan ses som lite löjligt för det rör sig inte om stora pengar ju.

Om du inte kan köpa träningsmatta

Men låt oss säga att du just nu verkligen inte har råd med en träningsmatta, vad gör du då? Det finns faktiskt bra lösningar. Om du har en handduk som är lite tjockare kan den fungera utmärkt. Om du har en trasmatta som ligger på antiglid gummilist är det ännu bättre.

Filtar och handdukar som underlag har nämligen problemet att de lätt glider. Det är inte så bekvämt om ditt golv är extra halt. Fast det är klart. När du ligger platt på ryggen och gör situps är det inte så troligt att handduken kommer att glida omkring. Det kan fungera bra.

Det ska kännas bra att träna

Att inte ligga direkt på ett kallt golv och träna borde vara uppenbart. Det ska kännas bra att träna och det gör det inte när du trycks ner mot ett kallt golv. Det här ska du komma ihåg när du planerar din träning.

På ett gym är det ju självklart att du kommer att få en matta att träna på. Där skulle du inte tänka tanken att träna mot ett dammigt golv. Om du vill ha hög hygien lägger du en handduk på träningsmattan som du lånar av gymmet men det är klart att du använder den!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 fakta om celluliter – och hur du blir av med dem för gott
Nikotin – beroendeframkallande ämne
Få vita tänder
Varför ska jag ha en personlig tränare?
Bröstförstoring - hur skaffar man sig information?