Du är inte inloggad.

Artikel

Ingen behöver lida av kalciumbrist!

I Sverige så ska ingen behöva lida brist på det viktiga mineralet kalcium. Även om man inte dricker mjölk så finns det gott om källor till kalcium och då inte bara i andra mejerivaror. Om det är så att man är laktosintolerant så behöver man verkligen inte oroa sig för kalciumbrist för man kan använda sig av kalciumtillskott såväl som av naturliga matvaror som är rika på mineralet. Ett gott exempel på detta är tehina (sesampasta), gojibär och vetegräs. Är man bara medveten om vad man stoppar i sig så kan man snart säkra sig om att kroppen får tillräckligt mycket av kalciumet.

Om kalciumbrist inträffar

Om man får för lite kalcium i sig så kan det till sist bli så att kroppens naturliga depåer av mineralet urholkas och det här är inte bra. Det är nämligen så att kalciumbrist kan leda till obehagliga tillstånd som benskörhet. Men det här är alltså inget som någon i Sverige ska behöva råka ut för. Vi har trots allt god tillgång till många olika grönsaker och matvaror som ger mineralet.

Den som är orolig för att inte få i sig tillräckligt med kalcium kan kontakta sin läkare eller besöka en dietist. Med dietisten så kan man gå igenom sin diet och se närmre på vad man verkligen får i sig. Sedan så kan man ändra sina kostvanor så att man får i sig tillräckligt mycket av alla mineraler och vitaminer som man behöver. När det gäller barn så är det förstås så att föräldrar måste se över det hela och vara medvetna om vad barnen får i sig eller inte.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ansiktsbehandling Helsingborg
Vad hände när man tar kreatin?
Bestämmer vi vad vi äter
Varför köpa ergonomisk frisörmatta
Varför ska du börja med balsammetoden?