Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är en fastighetsförmedling?

 

En fastighetsförmedling har som huvuduppgift att förmedla bostäder, dels åt personer som vill sälja sin bostad och dels åt personer som behöver köpa en ny bostad. Fastighetsförmedlingen har ett antal mäklare som jobbar åt dem och tar hand om försäljningen av bostaden och hjälper de som vill ha en ny bostad att hitta någon som passar.

Att köpa en ny bostad

Det finns flera stora fastighetsförmedlingar i Sverige som ofta lägger upp de fastigheter som finns tillgängliga på sin hemsida. Genom att själv gå igenom de objekt som verkar intressanta, och jämföra saker som läge, yta, pris och utformning kan man bilda sig en god uppfattning om vilka lägenheter eller hus som skulle passa ens behov och sedan åka iväg på en visning av objektet. På visningen får man ofta ytterligare information av fastighetsmäklaren och kan bilda sig en bättre uppfattning av om bostaden uppfyller de krav man har.

Att sälja en bostad

En fastighetsförmedling vänder man sig också till om man behöver hjälp med att sälja en bostad eller anordna en bytesaffär av sin bostad mot en annan. Fastighetsförmedlingen kan värdera din lägenhet och i samråd med dig kommer ni sedan fram till ett pris som verkar lagom. En fastighetsförmedling tar hand om i princip hela försäljningen åt dig och anordnar en eller flera visningar av lägenheten eller huset och håller även i budgivningen. Vänd dig till närmaste fastighetsförmedling eller någon som har särskilt gott rykte när det gäller försäljning och förmedling av fastigheter just där du bor för att få en värdering av din lägenhet eller villa. Detta är i många fall kostnadsfritt och kan vara bra att göra för att bilda sig en uppfattning om hur mycket bostaden man vill köpa kan få kosta.

Mer info här!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4 bästa kaffetillbehören för kaffebönor
Snabbkopplingar fyller en viktig funktion på många områden
RiVe Juridiska Byrå - Specialister inom arbetsrätt
Beställ kvalitativa skyltar i Stockholm och ge ditt företag en ny väg till bättre marknadsföring
Bränsleförbrukning