Du är inte inloggad.

Artikel

Gratis appar för barn!

Surfplattor och smart-mobiler har blivit mycket populära hos barn i alla åldrar. De minsta barnen blir intresserade därför att de låter och blinkar och större barn har upptäckt att det finns hur mycket roliga spel och annat skoj som helst i de där manickerna. Det finns mer och mer appar för barn och föräldrar får allt svårare att navigera i den tätnande app-djungeln.

De flesta appar kostar några kronor. En och en är de inte så dyra men ofta kanske de köps in, testas och används sen inte alls. På det här sättet blir det snart många kronor som går åt till att köpa appar som sen inte används. Barn är dessutom ganska kräsna och krävande användare som inte går med på att använda appar som inte är roliga eller intressanta.

Ett sätt att undvika detta är att ladda ner de gratis appar för barn som finns. En del har fördomar mot gratis appar, att de skulle vara av sämre kvalitet än de appar man betalar för. Detta är inte sant. Tänk bara på apparnas app; Angry Birds, helt gratis!

Många tillverkare av barn-appar har gratis-versioner av sina appar, sk ”lite”-versioner. Det är en lite enklare variant med lite färre funktioner än i full-versionen som kostar pengar. Ett exempel är Toca Boca som har en betal-app som heter Toca Tailor där barnen kan designa kläder till olika figurer. Den appen finns även som en gratis lite enklare version som i stort sett är samma men med lite färre funktioner. Lite-versioner är bra också om man vill testa appen först innan man köper den.

Sen finns det gratis-appar som egentligen är till för att få användaren att köpa till extra saker. Ett exempel är Smurfvillage. Där ska man sköta om smurfarna och hela tiden bygga ut deras by med nya hus och annat. Att bara använda gratis-versionen är ganska långtråkigt och tidsödande. Man kan lätt lockas till att köpa extra-funktioner för att få det hela att gå lite fortare.

För barn är det dessutom svårt att veta vad som är en del av spelet och vad som kostar pengar på riktigt. Så tänk på att lösenordsskydda inköp i appar för barn innan du lånar ut mobil och platta till dina barn.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Byta däck
Facket ST
Butiksinredning
Lite om tätskikt och en skola
Betala med sms-biljett