Du är inte inloggad.

Artikel

Silikonslang för högsta hållbarhet

För vissa funktioner och i vissa sammanhang kan man vara i behov av en slang av absolut högsta kvalitet. Och med kvalitet avses i dessa sammanhang inte bara utförande, utan kanske främst hållbarhet och situationsanpassning. För att tillgodose de flesta behov av detta, framförallt vad gäller slangar för motorer och andra maskiner som verkar i extrema miljöer och framkallar mycket höga temperaturer, är just en silikonslang oftast en perfekt lösning.

Vad är silikon?

Silikon är ett oorganiskt material som har speciella egenskaper. Det leder till exempel inte elektricitet, är oroligt hållbart, och påverkas till exempel inte heller av kemiska vätskor och andra liknande produkter. Silikon är dessutom ett material som har enormt många olika användningsområden. Förutom att det i sig kan formas till olika objekt, så som till exempel en silikonslang, kan man av silikon också producera oljor och smörjmedel. Inte sällan används också silikon i kläder av olika slag. Det är således ett mycket versatilt och användbart material.

Varför silikonslangar?

Silikon används nästan alltid i slangar och dylika konstruktioner när man är ute efter att på något sätt ha en slang som ska klara det mesta. Ett exempel på en silikonslang vars egenskaper vi alla på ett eller annat sätt tar del av är kylarslangen som leder till motorn. Kylarslangar görs just oftast i materialet silikon, just för att en sådan typ av slang måste klara av både väldigt höga och väldigt låga temperaturer. Dessutom är materialet perfekt i sammanhanget eftersom det är så kemiskt okänsligt.

Var köper du?

Enklast inhandlar man idag en silikonslang genom att besöka någon av alla webbshoppar som finns på nätet. Men om du är i behov av en slang för industriellt bruk är det viktigt att du noga kollar upp att din slang motsvarar dina behov exakt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Billiga mobiltillbehör till smartphones
ISO 3834 ger din svetsverksamhet en kvalitetssäkring
Åtgärder för att säkerställa säkerheten vid användning av fasadstegar med fallskydd
Internationella stamningsdagen ISD den 22 oktober
Spotify har nu 100 miljoner användare