Du är inte inloggad.

Artikel

Tips för val av sommardäck

 

Sommardäckstorlek skall vara original till din bil eller en godkänd alternativ storlek. För standardstorlekar se till exempel ditt fordons registreringsbevis. Där står vilken däckdimension som bilen är godkänd för, och vilken hastighets- och belastningsindex däcket minst skall ha. Du får alltså inte ersätta med annan dimension, eller med däck som har lägre hastighetsindex. Som bilägare har du alltid ansvaret att ta reda på detta, innan du ens startar bilen.
 
Hamnar du i en poliskontroll så gäller förstås nationella regler. Anmärkning sker endast i de fall när det är uppenbart att tekniska krav ej uppfylls eller trafiksäkerheten kan ifrågasättas.Sommardäckens hastighetsklass kan vara lägre än bilens toppfart. När du köper sommardäck på en professionell däckverkstad är du redan på god väg till ett säkert köp.
 
Att köpa däck på internet kan kännas knepigt, men blir oftast billigare även om sortimentet är den samma. På Molway.com kan erbjuds en av de bästa alternativen av sommardäck för olika typer av körning och för olika förväntningar och krav. Ett bra sommardäck minskar rullmotståndet. Kostnad per kilometer minskar till följd av minskad bränsleförbrukning.
 
Det är ekonomiskt klokt att investera i sommardäck av hög kvalitet., Molway erbjuder t.ex massor av olika märken. Även billigare däck är ofta också en bra lösning – så länge du väljer en kvalificerad verkstad eller återförsäljare som vet vilka däck som är bäst.
 
Diskutera gärna med din återförsäljare eller verkstad om vilka däck som passar ditt fordon och dina ändamål bäst. Däckmärken och skillnader mellan modellerna kan du få mer information om via däcktillverkarnas hemsidor, däcktester eller diverse återförsäljare. Återförsäljarna kan även ge information i form av feedback och betyg från sina andra kunder.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4 bästa kaffetillbehören för kaffebönor
Ny på Arbetsmarknaden
Kantsten av betong till din pool – ett snyggt och funktionellt sätt att omge poolen
Att behålla gnistan i sitt förhållande
Jeans - ett plagg med gedigen historia