Du är inte inloggad.

Artikel

Helly Hansen - bra kläder från Norge

 

För den som är utomhus långa stunder eller ofta är det viktigt att ha riktigt bra ytterkläder. Det spelar ingen roll hur gammal du är - om du är byggarbetare som arbetar utomhus eller om du är förskolebarn och är ute i ur och skur på förskolan - det är precis lika viktigt att dina arbetskläder håller måttet. Ett varumärke som jag vill tipsa om idag är Helly Hansen kläder för barn och Helly Hansen Workwear för arbetaren.
 
Helly Hansen har lång erfarenhet av ytterkläder för olika behov. Om du behöver köpa kläder som klarar av ett fysiskt arbete eller ett aktivt friluftsliv är Helly Hansen kläder ett bra märke att satsa på. Helly Hansen grundades av norrmannen och sjökaptenen Helly Juell Hansen och hans fru Maren Margarethe 1877 då de producerade jackor, rockar, byxor och sydvästar av oljetyger anpassade för just fiskare och andra sjöfolk som det ju finns och fanns gott om i Norge. Kläderna blev snabbt populära både bland yrkesfolk och senare också bland privatpersoner. Helly Hansen är kanske främst kända för galonkläder och den klassiska piléfleecen de lanserade under 60-talet och ett decennium senare började de utveckla de moderna funktionstygerna som är helt vattentäta och andas för att hålla borta fukt från bärarens kropp.
 
Barn som är ute i vind och snö, regn och hagel, behöver ha ytterkläder som är just vattentäta och som andas för att barnen ska hålla sig varma och torra i lagret av kläder de har närmast kroppen. Vattentäta för att förhindra fukt att tränga in utifrån i form av regn och snö, andas för att huden inte ska bli svettig och därmed fuktig inifrån. Helly Hansen barnkläder och Helly Hansen workwear är samma typ av kläder för samma typer av behov. Det som utmärker Workwear kläderna är främst funktioner som fickor och hällor anpassade för arbetsredskap och - även om Helly Hansen barnkläder är väldigt slitstarka - ännu högre slitstyrka på Workwear. Helly Hansen är ett varumärke som står för kvalitet, funktion och slitstarkt - något de flesta vill unna både sig själv och sina barn både på fritiden, på jobbet och på förskolan. Så vill du satsa på kvalitet på ytterkläderna i år - kika lite extra på till exempel Helly Hansen och Helly Hansen Workwear.
 
Helly Hansen kläder till hela familjen hittar du i Smilebutiken.
Helly Hansen Workwear - professionella arbetskläder hittar du hos Arbetsbyxor.com.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spara pengar genom rabattkoder och erbjudanden
Shoppa fina kläder
Televerket
Hur ska 50 tals och Rockabilly skor se ut?
Spara pengar på dina linser online