Du är inte inloggad.

Artikel

Merchandiseprodukter i retrostuk

Nedanstående text är ett reklaminlägg för sidan retroprodukter.se

 

Vad är Merchandise?


Det finns många butiker som säljer produkter under rubriken Merchandise. Vad är det egentligen för något och vad betyder merchandise? Vi slog upp ordet i en engelsk ordbok, där merchandise översätts dels till substantivet handelsvaror, dels till verbet handla eller marknadsföra (eng. to merchandise)

Beskrivningen av ordet merchandise på wikipedia.se är ordagrant ”produkter eller tjänster som nyttjar säregna drag från ett varumärke eller en fiktiv person i kommersiellt syfte”. Det är just så vi känner igen produkter som sorteras under Merchandise; det kan vara t-shirts och andra kläder, samlarfigurer, klistermärken, kepsar, solhattar, tygkassar, kaffemuggar, glasunderlägg, kylskåpsmagneter, anteckningsblock…ja, nästan vad som helst som försetts med ett tryck med en bild eller logotyp från ett känt varumärke eller från en känd serie.

 

Merchandise som marknadsföring

Att sälja merchandiseprylar försedda med ett populärt företagsnamn och/eller en företagslogga är ett effektivt sätt att marknadsföra sitt företag på. En hög igenkänningsfaktor är förstås att eftersträva.

 

Retroprylar som ger den rätta nostalgikicken

Inom retrostilen är det populärt med merchandise-prylar med roliga retrotryck. Logotyper, bilder och texter från gamla populära bilmodeller och bensinmackar eller från gamla, stora företag som inte längre finns, slogans som var populära på 1950-, 1960 eller 1970-talen eller något annat från ”förr i tiden”, som väcker härliga nostalgikänslor till liv är vanliga motiv på retro-merchandis-prylar.

 

Retroprylar som presenter

Merchandiseprodukter i retrostuk är roliga att ge bort i present. Det finns många prylar som inte kostar så mycket, men som ger ett mervärde till presentmottagaren i form av nostalgiska tillbakablickar.

På retroprodukter.se finns samlade tips om var du kan köpa retro-merchandise online.

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skapa en oförglömlig födelsedagsfest!
Present till flickvän
3 tips på hur du inte förlorar gnistan som ett par
Rexbegonia "Caracas"
Glad påsk