Du är inte inloggad.

Artikel

Historian om Milan

Associazione Calcio Milan, för de flesta känd som Milan, är en av Italiens absolut bästa fotbollsklubbar och kanske också en av världens mest populära klubbar. Milan grundades redan 1889 av ett gäng engelsmän med Herbert Kilpin och Alfred Edvards i spetsen. Det är faktiskt engelsmännens förtjänst att Milan valt att behålla sin engelska stavning. Milan har spelat i högsta ligan med undantag för två säsonger under 80-talet. Inget annat lag i världen har vunnit i jämförelse så många internationella troféer.
 
Svensk ledartrio
Vad många kanske inte känner till var att laget hade en riktigt lång svacka från 1908 till 1950. Då trädde en svensk tränartrio in på arenan och förde laget tillbaka till sin rätta plats. Trion bestod av Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm. Under deras ledning följde flera segrar både på hemma plan och internationellt. 1986 blev laget uppköpt av Silvio Berlusconi senare känd som Italiens premiärminister. Han investerade stora pengar i laget och detta blev starten för Milas guldålder. Laget vann i princip allt som gick att vinna under en lång period och blev utvalt till det bästa fotbollslaget genom tiderna av World Soccer magazine. Milan har stort ekonomiskt stöd och är idag en av de rikaste och mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen.
 
II Derby della Madonnina
Milans delar hemmaarenan Stadio Giuseppe Meazza med Inter. Arenan kan ta över 80 000 besökare och är den största i Italien. På arenan gör årligen Milan upp mot ärkerivalerna Inter i Europas tuffaste derby. Ska man se fotboll bör man se detta. Passa på nu och köp biljetter till II Derby della Madonnina och du kommer inte att bli besviken. Och när du ändå är på plats får du inte missa att strosa runt i Milano. Staden ligger vid floden och Olona och är känd för uteliv, kultur, design och förstås fantastisk mat.
 
Köp dina Milan biljetter på Watchitlive - där även hotell ingår.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ibland är det bra att kunna se tidigare odds
Bundesligan - fotbollens nya pärla
Massageprodukter från Zen Products
Koffeins påverkan på träning
Fotboll & dess utrustning