Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta en barnvakt i Västerås!

Att hitta en barnvakt är inte alltid så enkelt. Det vet alla föräldrar. Många tar hjälp av familj och vänner när tiden inte räcker till. Om man har mor- och farföräldrar i närheten brukar det underlätta en hel del. Extra bra är det om de är pensionärer och har tid att ställa upp lite när som. Fast idag är många pensionärer lika upptagna som de som fortfarande arbetar med resor och fritidsaktiviteter.

En annan variant brukar vara att ta hjälp av vänner och grannar. Om de också har barn kan det vara praktiskt att turas om och passa varandras barn. Men ett problem kan vara att det är svårt att ställa krav eller att få någon att ställa upp med kort varsel.

Om man vill ha en pålitlig barnvakt som kan ställa upp både planerat och flexibelt kan det vara en god idé att skaffa sig en barnvakt som  varken är familj eller vän. Det finns flera olika sätt att hitta en barnvakt på. Man kan fråga t ex sina kolleger om någon har en son/dotter som vill tjäna extra pengar. Man kan även sätta upp en lapp på anslagstavlan i den lokala matbutiken för att försöka hitta en barnvakt som bor nära.

I Västerås som har en stor högskola med många studenter är ett tips att annonsera på högskolans anslagstavla eller interna nätverk.

Det man måste tänka på är dock att om barnvakten inte har eget företag och kan fakturera måste man betala skatt och arbetsgivaravgifter på lönen. Det kan även vara bra att teckna särskilda försäkringar som extra skydd.

För den som tycker att detta verkar besvärligt kan alternativet att anlita en barnvaktsförmedling vara lockande. Då slipper man att själv leta efter en bra barnvakt. Förmedlingen betalar även alla avgifter och skatter samt har tecknat särskilda försäkringar.

Det har på senaste tiden dykt upp flera alternativ i Västerås om man vill anlita en barnvaktsförmedling. Alfred & Alva Barnvaktsförmedling är ett alternativ om man vill ha hjälp med att hitta en barnvakt i Västerås.

Oavsett vilken metod man väljer för att hitta en barnvakt är det viktigaste att det blir en barnvakt som passar just den familjen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

5 skäl till att inte sköta taktvätt själv
Flyttstädning Umeå
Italienska designprodukter av känd formgivare
Ovärdeliga tips för dig som letar flyttstädning
Choklad - en spännade historia