Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta rätt stödstrumpor på nätet

Tänkte i denna artikeln berätta om alla fördelar med att använda sig utav stödstrumpor. Denna typ av strumpa lägger det högsta trycket nere vid ankeln, successivt minskar trycket uppåt benet. Detta leder till bättre blod genomflöde i benen. Det du ska tänka på vid ett köp av stödstrumpor är att veta vilket tryck du ska ha på din strumpa, för det finns en massa olika tryck beroende på vilka problem just du har. Trycket mäts i (mmHg) som betyder milimeter kvicksilver, och det är ett mått på trycket. 

Har du inga större problem med dina fötter och ben kan jag rekomendera en stödstrumpa med lågt tryck. Det kan vara för oss som känner av en lättare trötthet i fötter och vader. Denna strumpa funkar även bra vid resor och stilla sitande arbeten, och för dem som vill förebygga framtida problem. Trycket ligger på 18 - 22 mmHg vid denna typ av stödstrumpa.

De människor som ska ha en stödstrumpa med kraftigt tryck har oftare allvarligare problem som åderbråck och smärtor som inte vill försvinna av sig själv. Används också efter operationer för att motverka blodproppar. Trycket på dessa strumpor ligger på runt 22 - 27 mmHg. Tänk på att alltid kontakta sjukvårdspersonal Vid allvarligare problem med fötter, vader och ben innan du köper dig ett par stödstrumpor. 

Titta även på ifall de stödstrumpor du tänkt köpa uppfyller de krav som behövs för att ge rätt effekt. För det är vanligt att man kallar vanliga strumpor för stödstrumpor i många fall. Och dessa uppfyller inte alltid kraven för passform och kompressions klass. Hoppas du nu har blivit lite klokare av mina råd kring stödstrumpor. Välkommen att läsa mer om strumpor på min blogg. www.roligastrumpor.nu

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Med sms Lån 1000 har du råd med mer än vad du tror
Golvslipning Stockholm
Skakar magdansösen på brösten eller axlarna?
VÄRMEPUMPAR & TAKLÄGGARE IN STOCKHOLM
EXKLUSIVT: Mariah Carey Stuns i sexig Cutout LBD, säger hon och Ex Nick Cannon är 'Tillsammans när det gäller'