Du är inte inloggad.

Artikel

Hjälpmedel i Stockholm & Sverige

Hjälpmedel för äldre

Den äldre befolkningen blir idag allt fler och att få hjälpmedel när man blir äldre är inte alltid det lättaste. Speciellt för de personer som inte har vuxit upp eller lärt sig dagens teknik som pryglar vårt samhälle. I dagsläget är 1.6 miljoner personer över 65 år i Sverige och den siffran stiger desto längre tiden går vilket gör att behovet för äldre personer att få hjälpmedel är väldigt stor.

Hjälpmedel i Stockholm

Som tur finns det flera webb butiker ute på internet som erbjuder frakt av hjälpmedel i Stockholm eller till hela Sverige för personer som behöver få produkter för att underlätta vardagen.

En utav hemsidorna som erbjuder hjälpmedel till personer är Levamer AB där dom fokuserar på snygga, smarta samt användbara produkter där dem vill göra personer i behov av hjälp, vardag enklare. Det som är exklusivt och som erbjuds på Levamer är att det finns en sektion för dig som är senior eller anhörig med bra information att ta del utav.

Företag och deras produkter

De flesta företag som säljer hjälpmedel har ett utbud av alltifrån designade burköppnare till rullatorer. En del utav produkterna som säljs görs till privatpersoner men övriga hjälpmedel köps upp utav landsting, sjukhus och äldreboenden där det blir dyrt för dessa organisationer att köpa upp varor som ligger på ett högt pris.

En del av företagen som säljer hjälpmedel har egna fysiska butiker samt även webbshoppar och priserna blir oftast höga för att företagen behöver betala kostnader för hyra och personal. På internet så presenterar de stora företagen sina produkter där konsumenter kan köpa allt från vuxenblöjor till designade korkskruvar. De mindre företagen har ett sämre utbud men deras produkter är oftast betydligt billigare.

Förändring i marknaden

De enkla produkterna som har en kostnad på ca 250 kr är det idag landstinget som bekostar. Dom här produkterna kommer i framtiden att direkt behöva betalas av privatpersonen och det ställer nya krav på marknaden och dess aktörer.

Man behöver i framtiden direkt sälja till slutkonsumenten som är den personen som behöver hjälpmedlet och inte som det är idag där landstinget gör stora upphandlingar och sedan ger produkten till personer i behov.

Man måste rikta marknadsföringen i framtiden direkt till privatpersoner och vad som kan komma att behövas är att anpassa marknadsföringen till olika målgrupper. Exempel är att en som är 73 år har helt och hållet andra behov än vad en person på 97 år har. De som är anhöriga till personen som behöver få dessa produkter kommer möjligtvis att vara en ny målgrupp då dessa personer kan nyttja dagens tekning och få fram produkter via te.x internet.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kan arganolja lösa alla dina problem?
Råd och tips för din träning
Fördelar med superfrukten Mangosteen
Spirulina det mest kompletta kosttillskottet.
Fördelar med en detoxkur