Du är inte inloggad.

Artikel

Hur du använder mandelolja för att få lenare hy

 

Mandelolja är en vegetablisk olja som framställs av sötmandlar. Eftersom mandlar innehåller massor med fetter och näringsämnen som är bra för huden är mandelolja också en användbar hudolja som har blivit allt mer populär de senaste åren. Oljan kan också användas i håret för att göra det glansigare och friskare, men det är mer vanligt att använda den som hudolja. 
 
Mandelolja innehåller bland annat de essentiella fetterna Omega-3 och Omega-6. Att en fettsyra är essentiell innebär att kroppen inte kan tillverka den själv genom ämnen från den kost vi äter, utan att vi måste tillföra den utifrån. Omega-3 gör huden lenare och vackrare genom att hjälpa den att behålla sin fuktbalans och ge hudcellerna ett starkare skydd mot klimatförhållanden. Mandelolja innehåller även E-vitamin som är en antioxidant. Det är ett vitamin som är vanligt i många antirynkkrämer eftersom det är ett naturligt anti-aging-ämne som motverkar rynkor och ålderstecken i huden. Genom att använda mandelolja istället för dyra anti-aging-produkter kan du spara tusentals kronor och dessutom använda en mer miljövänlig och naturligt produkt.
 
Recept på body scrub med mandelolja
Ingredienser:
1/2 dl mandelolja, 1/2 dl olivolja, 2 dl socker, 1 tsk vaniljextrakt
 
Användning:
Genom att blanda ingredienser ovan kan du skapa en väldoftande “body scrub” med mandelolja som gör din hud lenare och vackrare på nolltid. Rör ihop alla ingredienser i en skål och använd skrubben så fort som möjligt så att den inte börjar oxidera eller härskna. Denna blandning kan du använda på hela kroppen, inklusive ansiktet, för att ta bort döda hudceller och berika huden med näring. Massera in skrubben i huden försiktigt men bestämt så att huden kan rengöras på djupet. Efter en sådan här behandling kommer din hy få ett friskt och vacker lyster.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Microneedlingbehandling
Akupressur i vardagen
Smarta vanor som förbättrar ditt liv
Ska man använda kondom?
Om Cicablock och ärrvävnad