Du är inte inloggad.

Artikel

Hyra bil i USA

Att hyra en bil under smestern i USA är enkelt och smidigt. Det är billigt att hyra och bensinen är mycket billigare än i Sverige. USA har ett välutbyggt vägnät, liknande trafikregler som i Sverige och många skyltar som visar vägen.

Var ska jag hyra en bil?

På nätet finns massor av sajter och biluthyrare att söka hos. Att jämföra priser och villkor är inte det lättaste och det billigaste alternativet är kanske inte alltid bäst. Boka på en sajt som söker hos flera olika biluthyrare i USA. Tex de större bolagen som Avis, Alamo, National, Hertz etc. Stora bolag har många kontor och finns överallt om man skulle behöva besöka dem.

Hur hyr jag billigast?

Boka bilen innan resan från Sverige, det nästan alltid är billigare. Sök både på jämförelsesajter och direkt hos biluthyrningsföretagen. Är du osäker kan du alltid ringa till bolagen och ställa frågor alternativt maila dem och fråga.

Vilkor för att hyra bil i USA

Om du är turist och på tillfälligt besök rekommenderas internationellt körkort. Polis i USA är inte skyldiga att känna till hur svenska körkort är konstuerade. Om du saknar internationellt körkort kan poliskontroller ta längre tid. Hos en del biluthyrare krävs också internationellt körkort. Ska du stanna längre tid, mer än tre månader, i USA krävs amerikanskt körkort. För att hyra måste du vara över 21 år, men ofta kostar det mer om du är under 25 år.

Försäkringar

Om du hyr i USA så kontollera villkoren noga. Försäkringen ger ofta låg ersättning vid skador, då kan en Liability Supplement ge utökat skydd. Hyr du bilen från Sverige brukar alla försäkringar ingå. Välj självriskeliminering när du bokar, "Loss damage waiver (LDW)" (tidigare CDW). Kontrollera på hyreskontraktet att du signerar för LDW. Övriga försäkringar de kanske försöker sälja till dig täcks ofta via hemförsäkring. Om ska ni vara två förare så bör ni se till att det finns med på kontraktet. Extraförare kostar ofta ca 5 usd/dag extra.

Trafikregler i USA

Det är lätt att köra bil i USA. USA har bra vägar och det är väl skyltat. En GPS kan underlätta din körning, helst i storstäder. Några regler som skiljer från Sverige är: Du får inte använda mobiltelefoner när de kör, Kör inte om skolbussar, I en del stater kan du svänga höger även vid rödljus, detta visas ofta med vägskyltar, Om polisen vill att stanna skall du alltid sitta kvar i bilen. Stäng av bilen och vänta med händerna synligt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Avgassystemets olika funktioner
Hitta resor till Berlin på nätet
Skäl att resa med bil
Vart i Världen man fira nyårsafton 2016-2017
Reseguide för Brisbane – Australien