Du är inte inloggad.

Artikel

Proteinpulver – en genväg till muskelbyggande

Att öka sin muskelstyrka kan vara bra av många anledningar. Många vill bygga upp sina muskler för att de tycker att det är snyggt, eller för att de vill kunna nå nya höjder rent sportsligt eller i sitt yrkesliv. Att öka sin muskelmassa med proteinpulver är dock också bra för kroppens totala fettförbränning, eftersom muskler kräver energi. Denna energi utvinns bland annat ur kroppens fettdepåer, vilket gör att man kan förbränna mer fett, även när man inte är aktiv. För att man ska kunna bygga upp sina muskler behöver man först och främst få i sig tillräckligt med protein. Detta kan man givetvis få i sig tillräckligt av på naturlig väg, men för att göra det lättare kan man också välja att införskaffa proteinpulver.

 

Varför bör man köpa proteinpulver?

Om man har svårt att få i sig de ganska stora mängder protein som kan behövas för att musklerna ska få tillräckligt med bränsle kan proteinpulver hjälpa. Pulvret innehåller koncentrerade former av olika typer av protein, vilket gör att det räcker med små doser för att tillgodose musklernas behov av både vassleprotein och kaseinprotein. Vassleproteinet tas snabbt upp av kroppen och är perfekt att få i sig direkt efter, eller i samband med träning. Kaseinproteinet kallas också för mjölkprotein och tas upp långsammare av kroppen. Det behöver inte intas i samband med träning, utan kan tas till exempel innan man somnar.

 

Hur mycket protein behöver kroppen?

För den som tränar hårt brukar man rekommendera upp till 2 gram protein per kilo kroppsvikt. Om man tränar mycket behöver man få i sig en hel del energi varje dag, och det kan därför vara nödvändigt att bokföra det man får i sig så att man har koll på mängderna och får i sig en lagom mängd protein och andra näringsämnen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fördelar med Body wrap kroppsinpackning
Olika metoder som kan användas för tandblekning
Ta hand om din tarmflora
Riskerna med sömntabletter
Smarta vanor som förbättrar ditt liv