Du är inte inloggad.

Artikel

Inredningsprylar - vilka är designklassikerna?

 
 
Är du intresserad de klassiska designikonerna? Då har du säkert koll på vilka prydnadsfigurer och inredningsprylar som kan sälla sig till de kända designklassikerna. Om inte, kommer här några tips på både gamla och nya klassiker:
 
Träfigurer formgivna av den danske designern Kay Bojesen (1886--1958). Populära träfigurer är t ex olika djur som apor, zebror, fåglar, elefanter, flodhästar, hästar, hundar m m. Sök på Kay Bojesen i en välsorterad inredningsbutik, så får du upp de kända modellerna!
 
Puppy, en rolig hund designad av en av Finlands mest kände formgivare och inredningsarkitekt Eero Aarnio (född 1932). Hunden är gjord av plast och finns i olika storlekar och färger. Den går att placera såväl inomhus som utomhus.
 
Adnet speglar, designade av den franske arkitekten Jacques Adnet (1900--1984). Det finns dels rektangulära speglar med rundade hörn, dels helt runda speglar. Karakteriskt för de runda speglarna är en upphängningsanordning i italienskt läder med mässingsdetaljer.
 
Ananas-dekorationer att ställa på bordet är riktigt inne. De finns i de välsorterade inredningsbutikerna. Ananasdekorationerna finns i lite olika formgivningar, i olika varumärken. Om det finns någon "original-ananasdekoration" har vi tyvärr ingen aning om.
 
Utöver klassikerna finns det naturligtvis mängder av andra designprylar, skulpturer och dekorationer, i olika stilar och i alla prisklasser. Tycke och smak är som tur är olika. Det finns designprylar för alla smaker att köpa, både i de fysiska butikerna och i onlineshopparna. 
 
Är du på jakt efter en inredningspresent? Vi har samlat information om några kända inredningsbutiker på nätet, vilka säljer designprylar i alla möjliga stilar, både de klassiska ikonerna och andra spännande inredningsdetaljer. Titta in här, så hittar du till butikstipsen!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spara pengar när du handlar hos Zalando
Ekologiska barnkläder
Farfarströja både för damer och herrar
Kakaobönor och choklad
Stora skostorlekar