Du är inte inloggad.

Artikel

Praktisk sängmobil

En sängmobil är något som de flesta småbarnsföräldrar finner oumbärligt. Det är en ställning som fäst ovanför sängen och består ofta av flera olika leksaker. Vanligtvis är det fem mjuka figurer som hänger ner och kan snurra runt. Det är oftast genom rörelserna som barnets blir stimulerat men ibland även via hörseln. Det är nämligen inte ovanligt att dessa kan spela lugnande melodier. Det finns tusentals olika modeller att välja bland och beroende på vilken som väljs kan sängmobilen snurra runt i timmar.

Varför en sängmobil?
En sängmobil ger barnet något att titta på då det ligger i sängen. Många spädbarnsföräldrar har fått sova några dyrbara minuter extra på morgonen då barnet underhållits av dessa leksaker. De monotona ljudet från mobilen får barnet ofta slumrigt vilket gör det möjligt att lägga ned barnet i sängen för att sedan somna på egen hand. Det enda du som förälder behöver göra är att starta sängmobilen.

Avledningsmanöver
Sängmobiler fungerar alldeles utmärkt som en avledningsmanöver vid de tillfällen de behövs. Starta mobilen över sängen och barnets uppmärksamhet dras direkt dit och du får tid till annat. Just tiden är en lyx som många småbarnsföräldrar har ont om. Denna apparat gör det möjligt att duscha, diska, städa och så vidare medan barnet hålls sysselsatt. Tänk dock på att inte lämna barnet utan uppsikt, det är inte en barnvakt utan ger barnet stimulans så att du inte behöver underhålla det.

Inte bara över sängen
Även om en sängmobil är till för att placeras över sängen behöver den givetvis inte enbart sitta där. Det går precis lika bra att placera den över skötbordet eller liknande. Många kanske upplever att barnet somnar under amningen och därför inte behöver en sängmobil men vid blöjbyten behövs något för barnet att fokusera på. En sängmobil är enkel att montera upp och det gör den lätt att flytta mellan rummen.

Om du är intresserad av dessa typer av produkter, kolla gärna in dessa modeller.  


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Durkslag
Amortering
Skålhandtag för den lantliga stilen
Inredningsrör - Industriell inredning med rör
Tavlor, Målningar & Övrig konst