Du är inte inloggad.

Artikel

Till salu på en bildemolering

På en bildemolering går det att fynda många saker väldigt billigt. Det är framför allt lätt att hitta delar till de som har bilar som är vanliga i Sverige och till lite äldre modeller. Det finns självklart även mer unika, för olyckor då bilar helt måste skrotas inträffar dagligen, även om bilen är från detta år.

Vad är en bildemolering?
En bildemolering är ett annat ord för bilskrot. Det är här förbrukade bilar hamnar och tas om hand på bästa sätt, både för köpare, säljare och miljön. Bilarna demoleras ner och många delar kan tas till vara på.

Miljögifter hanteras på ett korrekt sätt och likaså bildäcken. Vissa delar är i så bra skick att de säljs vidare till en ny kund. När enbart bilens hölje finns var pressas den samman till ett litet paket järnskrot.

Vad går att köpa på en bildemolering?
På en bildemolering går det att köpa alla beståndsdelar som finns i bilar, så länge en bil av samma modell som den egna har blivit skrotad. En krockad dörr kan lätt bytas ut och det är billigare att hitta en på skroten än att beställa en helt ny, även om färgen är en annan, lite lack kommer att göra susen.

Rattar, däck och motordelar, ja allt går att hitta med lite tur.

Hur du handlar
Om du är på jakt efter något särskilt går det alltid att ringa till en bildemolering och höra om det finns i lager.

Glöm inte att ange vilken årsmodell det är på bilen du söker delar till. För dem som har en mer ovanlig bilmodell är det många firmor som säljer delar på internet via sidor som exempelvis Blocket.

Det finns även många som bygger bilar själv som gör ett besök på bilarnas IKEA och storhandlar flera prylar på en gång.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Borga Plåt AB
Konsten att flytta ett helt företag
4 tips om hur du tar hand om läderskorna
Sätt att spå sig
Handla online, snabbt & smidigt