Du är inte inloggad.

Artikel

Rosor, symbolen för evig kärlek

Nedanstående artikel gör reklam för skickarödarosor.se som i sin tur gör reklam för diverse blomsterbud på nätet.

 

Att skicka röda rosor till någon du tycker om extra mycket har aldrig varit enklare. Oavsett om du vill skicka en bukett, enkel ros eller rosor i olika färger kan du på nätet hitta ett bra blomsterbud som levererar den ultimata romantiska gåvan. 

 

Rosor har länge varit en stark kärlekssymbol. I Europa har blomman använts i detta syfte sedan 1600-talet, och man tror att de oftast använda arterna ursprungligen kommer från Kina. Där ska de ha odlats i över 4000 år. I dag hittas rosen över hela världen och den är viktig inom många kulturer, religioner och traditioner. 

 

Den röda rosen har speciellt stor betydelse inom grekisk mytologi. Det sägs att arten först skapades då kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet. Den distinkta doften ska rosen ha fått då guden Cupido spillt nektar på marken där blomman växte. Vassa taggar ska den ha fått då han sedan ville lukta på rosen och blivit stucken av ett bi. För att straffa bina ska Afrodite ha slitit loss deras gaddar och istället fäst dem på rosen. Sin röda färg fick blommorna av gudinnans blod då hon för att rädda sin döende make sprang genom ett rosensnår. Även inom kristendomen är rosen en viktig symbol då den symboliserar Jesus blod och lidande.

 

Varför inte visa din uppskattning för någon med en romantisk ros? Hitta rätt rossort och färg, och skicka en bukett, uppsättning eller enkel blomma till den där extra speciella personen i ditt liv!

 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vikten av att vårda sitt läder
Nejlikor
Bilspel
Julklappstips
Tips på presenter till flickvännen