Du är inte inloggad.

Artikel

Säkra lyft för din hälsas skull

När det kommer till att lyfta tunga objekt så är det oerhört viktigt att man utför ett säkert lyft. Säkra lyft är nämligen ett måste om man vill vara säker på att man inte ska förstöra sin hälsa. Många är nämligen de personer som för alltid skadat sin rygg genom att lyfta fel. Här kommer lite vad du ska tänka på för att kunna utföra ett så säkert lyft som det bara är möjligt.

  1. Planera

Innan du ens tänker på att börja lyfta eller ens förbereder dig själv för det, planera noggrant vad det är du ska göra. Om du till exempel har en tung sten som du behöver lyfta så bör du börja med att inspektera stenen noggrant och försöka tänka igenom hur du bäst för ett grepp om den.

  1. Uppskatta vikt

Genom att känna på och knuffa på stenen är det också viktigt att du försöker uppskatta dess vikt. Är det överhuvudtaget möjligt för mig att lyfta den? Om du märker att den har en rimlig vikt, gå vidare till nästa steg.

  1. Böj på benen och svanka

Dessa två saker är viktiga. Genom att böja på benen kan du använda dem för att underlätta lyftet, och genom att svanka så förhindrar du att du sliter på eller orsakar skador på din ryggrad.

  1. Lyft rakt upp

När du fått ett grepp så pressar du sedan benen uppåt och lyfter tillika rakt upp. Att lyfta just rakt upp på detta sätt är ett måste för att man ska kunna lyfta på ett säkert sätt. Om man inte gör det, så kommer man garantera att skada sig och få lida.

Detta var en generalisering av hur man bör lyfta någonting på ett korrekt sätt. För mer information om säkra lyft så bör man söka på internet.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ta körkort snabbt och enkelt!
Om man behöver en advokat i Helsingborg
Gymnasieutbildning - en stabil grund för framtida karriär
Dra nytta av de fördelar distansundervisning erbjuder
Vad händer när barnet vill bo hos den andre?