Du är inte inloggad.

Artikel

Shoppingtrend för föräldrar och andra

Föräldrar tenderar att prioritera sina barn högre än sig själva. Mitt antagande är att detta även gäller vad de lägger sina pengar på. Med andra ord så shoppar de nog hellre åt sina barn än sig. Naturligtvis så finns det undantag till denna tes, men jag tror ändå det fungerar såhär för de allra flesta föräldrar. I samband med detta så tänkte jag redogöra för några begrepp som ligger nära till hands, i form av en reflekterande artikel som ligger ämnet nära till hands.

"Att handla barnkläder på nätet"

Något som idag starkt präglar vårt köpbeteende är Internet. Numer så kan man ju både söka den information man behöver för att ta ett bra köpbeslut och köpa de produkter man behöver direkt online. Detta gäller naturligtvis även barnkläder. Min tro är att många (främst mammor) söker information och inspiration via olika bloggar och sajter och köper sedan barnkläder på nätet via någon av alla de webbshoppar som ploppat ut som svampar i marken. Jag säger för den delen inte att hela föräldrapenningen används till detta, men det känns ändå som om att kommersen kring barnkläder och babykläder på nätet ökat väldigt mycket.

"Att handla ekologiskt"

En annan intressant företeelse är den nya trenden med ekologiska produkter. Försäljningen av exempelvis ekologisk mjölk och tvättmedel kombineras med inköp av ekologiska barnkläder. Det finns idag flera varumärken och butiker som nischat in sig på att endast erbjuda barnkläder av den ekologiska sorten. Och man förstår att dessa produkter går att sälja då de både är skonsammare mot barnet såväl som mot miljön.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är klockan ett smycke även för herrar?
Spara pengar med Rabattkoder
Barnkläder som funkar i ur och skur
Studentpresent
Den ultimata handväskan för kvinnan