Du är inte inloggad.

Artikel

Säkra lyft för alla branscher.

Säkra lyft för alla branscher!

Det finns en rad olika intressanta saker som man bör betänka innan man lutar sig över en riktigt tung bräda och tar i för kung och fosterland. Det vet de flesta som lärt sig någonting i skolan. Det är nämligen minst sagt mycket farligt att lyfta fel på något sätt. Men det gäller inte bara om man lyfter med kraften i sin egen kropp. Faktum är att det kan vara minst lika farligt att lyfta fel om man lyfter med en lift eller en lyftkran. Då är dessutom krafterna som är i rörelse ofta också betydligt större. Här kommer en introduktion till varför lyft med maskiner kan vara farligt.

Riskerna medmaskinlyft

När man lyfter något för hand ligger de största riskerna i att man i själva lyftet skadar sig själv, till och med får permanenta förskjutningar i ryggraden eller på någon annan plats i kroppen. Men när man lyfter med maskiner är riskerna annorlunda. Det är naturligtvis inte den största risken att man skadar sin egen kropp i själva lyftet. Istället ligger risken i att tyngden i det föremål som man lyfter är så enorm att man riskerar att skada sig själv om det lossnar från sitt fäste eller, vilket också är vanligt, maskinen välter.

Hur utförs säkra lyft  

För att utföra ett säkert lyft krävs en utbildning och ibland år av erfarenhet. Så fort man har någonting tungt som måste lyftas med maskin så krävs det därför att man inte låter någon annan än välutbildad personal från ett professionellt lyftföretag utför det viktiga och farliga arbetet.

Var hittar jag ett sådant?

Gå in och sök på ett sådant företag på nätet. Där kommer du garanterat att finna vad du söker. Att lyfta tunga föremål måste alltid göras säkert.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att välja rätt undersköterskeutbildning
Folkbildning
Förbered ditt barn för framtiden - välj rätt gymnasium
Bli en bättre ledare och medarbetare!
Yh utbildningar i Stockholm och övriga landet