Du är inte inloggad.

Artikel

Skäl att resa med bil

Skäl att resa med bil
 
Från början har vi åkt med bil. Vi hade 25 år gamla Renault som förvånade alla som möter oss. Från år till år bröt det mer och mer ofta. Jag minns vår sista resa med Renault mycket väl, även nu när jag skriver om den här bilen känner jag sorg - denna bil betyder mycket för mig, den öppnar en värld av resande, fantastiska platser och önskan att undersöka mer och mer.
 
Vi åkte till Schweiz - land med många berg. Vår Renault var för gammal för att rida på dessa vägar. Varje halvtimme var vi tvungna att stoppa och kyla motorn. När vi äntligen nådde Dixence Dam - världens högsta gravitationsdamm suckade vi med lättnad. Men efter den mycket intressanta utflykten inuti dammen och promenader i området med fantastisk utsikt, vägrade vår bil att sluta. Vi visste inte vad vi skulle göra och det var nästan kväll, så vi beslutade att spendera tid i bergen i bilen och lösa problemet på morgonen.
 
Naturligtvis var vi nervösa över hur vi fortsätter att resa på en sådan bil, men på morgonen löste vi problemet (jag ville inte gå in på detaljer här eftersom jag inte förstod vad som var fel, min vän tog två ledningar och gick med dem och efter att denna bil startade :) Men efter den resan beslutade vi att vi behöver ny bil ... Nu har vi Logan MCV där vi kunde sova och bära en massa saker.
 
Vår nya bil, Logan MCV med mycket saker. Äter lunch någonstans i fälten i Polen.
Jag blev van vid att resa med bil mycket och det var väldigt svårt för mig att våga resa utan den. Men efter att vi gjorde det insåg jag att resa utan bil skiljer sig mycket, men hade många fördelar. Den här artikeln handlar om fördelarna med att resa med bil, så låt oss börja!
 
Du är fri att bestämma när och vart du ska åka
Det finns ingen anledning att skynda dig för tåg eller buss. Du kan vakna när du vill och köra så mycket du vill.
 
Din resa behöver mycket mindre planering
Våra senaste resor med bil var brist på planering. Allt vi gjorde hemma var att samla de intressanta platserna som vi vill besöka. Vi planerade bara flera dagar i förväg och bara om vi ville boka hotellet. Det ger dig en känsla av frihet att stanna längre om du gillar platsen och lämna tidigare om du inte gör det.
 
Istället förberedde jag mig för vår resa till Indien i timmar och timmar. Vi bokade varje hotell, köpte alla biljetter för tåg och bussar, planerade varje dag i detaljer. Det är verkligen mycket tidskrävande. Jag kom ihåg att det tog flera månader för oss att planera resan noggrant.
 
Du kan spendera mindre pengar för mat
Som jag redan har skrivit i min artikel om "Hur man sparar pengar på mat medan du reser" kan bil spara många dollar för dig eftersom du kan köpa mat i stormarknaderna på länets sida där priserna är mycket lägre.
 
Vår läckra middag i Frankrike. Jag är rädd att tänka på hur mycket det skulle kosta i restaurang :)
Om du reser med bil kan du också laga maten själv eftersom du kan ta ugn och bo på campingplatser. Det finns inget behov att gå till dyra restauranger; du kan laga läckra grillade grönsaker och korv istället!
 
Du kan spendera mindre pengar för boende
När du reser med bil kan du bo på campingplatser (om du reser i Europa, USA, Australien eller vissa länder i Sydamerika). Campingplatser är minst hälften mycket billigare än det billigaste hotellet. Om du fortfarande vill bo på hotell kan du välja billigare (men inte värre!) På landsbygden.
 
Om vädret är fint är campingplatsen ännu bättre än hotell. Vill du bo med havsutsikt under tallarna?
Det enda problemet med bil uppstod när du vill besöka storstad. För det första är det vanligtvis problem att parkera bilen, och för det andra, om du vill tillbringa tiden i den staden, kommer du förmodligen att bo på hotellet i centrum av staden där parkeringsplatser är mycket dyra och begränsade.
 
Vi kontrollerar vanligtvis om hotellet hade parkeringsplatser om det bokas i stadens centrum. Ibland stannade vi inte i själva centrum utan någonstans nära tunnelbanestationen till exempel.
 
Du kan besöka mycket fler intressanta platser
Många intressanta platser (ruiner, museer, berg etc.) ligger långt borta från vägar med ofta kollektivtrafik och vissa är till och med inte tillgängliga med kollektivtrafik alls.
 
Med bil kan du besöka så mycket intressanta platser du vill och vart du vill. Du kommer att spendera mycket mindre pengar för att besöka allt du vill med bil än med kollektivtrafik.
 
Du kanske tar mycket fler saker med dig
När vi reser med bil tar vi allt vi behöver. Vi tar vårt lilla kylskåp och vi har kall öl när vi vill. Min vän installerade solbatteri på taket på vår bil - så vi kunde ladda bärbara datorer och mobiltelefoner om det är soligt, även om vi inte kör bilen här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Isabella villa 650 året runt tält
Signalsystem efter järnvägen
Besök Bangkok under era Thailandsresor
Stort tryck på billiga hotell i Berlin
Underbara Tanzania