Du är inte inloggad.

Artikel

Besök Karlstad i natursköna Värmland

 

Karlstad är en stad som kan vara mycket trevlig att fundera över om man vill semestra i Sverige eller om man vill hitta en trevlig stad att åka till över en weekend. Karlstad har många trevliga och vackert belägna hotell där man förutom frukost även kan få en kvälls-buffé inkluderad i priset. Följ gärna denna länk om du vill boka trevliga hotell i Karlstad.

Det härligaste med Karlstad är inte bara den härliga mentaliteten och de glada och ”soliga” invånare man stöter på. Det kanske allra finaste är de många stora och små vattendrag som man kan se från nästan alla platser i Karlstad. Vid Karlstad rinner Klarälven ut i Vänern och genom att den stora älven bildar delta i Karlstad har här bildats många små och stora vattendrag. För att ytterligare späda på med vatten har en hel del kanaler byggts i Karlstad. Detta gör att det finns mängder av små broar och dessa är extra vackra på sommaren då de är fulla av blommor och växter. Karlstads kommun gör varje sommar ett bra jobb med att dekorera och försköna staden och ett bra initiativ är de många vackra blomsterdekorationerna på broarna. Om du besöker Karlstad kan du utnyttja båtbussarna när du skall resa mellan stadsdelarna på sommaren. Här finns båthållplatser överallt i staden och dessa vattenburna bussar går ofta under den årstiden.

Det som också är intressant med Karlstad är att här finns så många statyer att upptäcka. Kanske låter det inte så intressant att springa omkring i en stad och leta efter statyer när man är ledig en weekend. Men, vi vill ändå tipsa om att leta efter dem. Mitt inne i centrala delarna av Karlstad kan man hitta Nils Ferlin och Gustaf Fröding i folkvimlet. Dessa båda berömda herrar står staty i vardera ände av Karlstads torg. Läs mer om Karlstads många vackra statyer här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

City guider i Europa
Solsäkra Hvar i Kroatien
En bra present
Vad du ska ha med dig på en husbilsresa
Husvagn, kan det vara något?