Du är inte inloggad.

Artikel

Smeg kylskåp - Köpråd

Utbudet av Smeg kylskåp och frysskåp är stort. Det finns kombinerade kylar och frysar, separata skåp, kylboxar med mera. Dagens Smeg kylskåp är överlag riktigt energisnåla, energiklassificeringen hjälper dig att enkelt hitta rätt bland skåpen.

Några tips innan köpet
- Skåpet ska vara lätt att rengöra och ha flexibel inredning.
- En kyl står ständigt på. Välj en energisnål modell, det sparar både pengar och energi.
- Ljudet från skåpets kompressor kan vara störande, granska därför skåpets bullernivå.
- Mät utrymmet där kylen ska stå, då några kylar kräver några extra centimeter distans vid sidan om för att kunna öppnas ordentligt.

Antal kompressorer
Smeg Kylskåp kan ha en eller två kompressorer som alstrar kyla och en eller två som justerar temperaturen. Fördelen med att ha två kompressorer är att om den ena kompressorn skulle gå sönder så fungerar fortfarande ena delen av skåpet.

Avfrostning
Alla dagens kylar har automatisk avfrostning. Alla kylskåp och frysskåp behöver frostas av. I Smeg kylskåp och svalskåp sker detta automatisk, medan frysskåp antingen har manuell eller automatisk avfrostning. Många modeller har idag en kylteknik som med ett sammansatt ord kallas "dynamisk kylning" eller "luftburen kyla". Olika tillverkare använder olika namn - No Frost och Mulitflow är två exempel - men det handlar om samma sak. Det handlar om nedkyld luft som är i omlopp runt om i kylen, kyl/frysen eller frysen. Tekniken kan liknas vid en air conditioner. Denna teknik gör också att du slipper att frosta av frysen.

Skåpets volymer
Man mäter skåpens volym i liter. För att räkna ut hur stort skåp en familj kräver kan man börja med att räkna en grundvolym för 1 person på 200 liter. Därefter lägger man till ytterligare 50 liter för varje person i hushållet. Ett kyl-/frysskåp har normalt en bredd på 60 cm och ett djup på 60 cm. Höjden varierar desto mer, från ca 45 cm upp till 200 cm. Ett hushåll behöver en grundvolym för en person på ca 200 liter, räkna sedan med ca 50 liter för varje person så har du ett ungefärligt mått på hur stort skåp ni behöver.

Energimärkning
Alla Smeg kylskåp idag är märkta med ett energimärke som talar om hur mycket energi kylen förbrukar i förhållande till volymen. Energieffektivitetsklasserna delas upp på en skala från A - G, där A är det mest energisnåla alternativet. Energiklassificeringen på kylskåp visar modellens energiförbrukning och graderas från A+ till G där A+ är högsta betyg. Dagens kylskåp är, jämfört med tidigare, riktigt energisnåla. Att kylskåpet är välisolerat är viktigt för att hålla en låg energiförbrukningsnivå. Det är nedkylningen av luften som kommit in i kylskåpet när dörren stått öppet som drar absolut mest energi.
Alla vitvaror måste enligt EU-regler vara energimärkta. Märkningen har en skala från A (bäst) till G (sämst). För kylar och frysar finns även energiklasserna A+ och A++, där dubbelpluset betyder energismartast. Energiklassningen för kyl och frys visar hur mycket el som dras i förhållande till volymen. För att jämföra mellan olika volymer kan man titta på den årliga energiförbrukningen som anges på energimärkningsetiketten.

Temperatur
Temperaturen i skåpet får varken vara för hög eller för låg. I kylen rekommenderas en medeltemperatur på +5 grader. Är temperaturen för hög kan maten bli dålig, är den för låg går det åt onödigt mycket el. Observera att skåp med frys nertill inte rekommenderas att stå i ouppvärmda utrymmen, d v s utrymmen där temperaturen understiger +15 grader. Detta p g a att skåpets kompressorer inte fungerar som de ska vid för låga temperaturer.

Smeg Kylskåp och frysskåp eller kylbox?
En kombinerad kyl och frys är ett bra val för ett mindre hushåll. Det tar inte så mycket plats och sparar energi. För en större familj är två separata skåp - en kyl och en frys - en bra idé då det ger plats för mycket varor. Kylbox kan vara ett alternativ, men även ett komplement till en stor familjs kyl och frysskåp. En kylbox har fördelen att det får plats mer, men det kan vara lite svårt att komma åt allt innehåll. Ett kyl-/frysskåp kan ha en eller två kompressorer som alstrar kyla och en eller två termostater som reglerar temperaturen.

Smeg kylskåp - Tips:

Undvik att ha kyl och frys precis bredvid spisen. Värmen gör att det går åt mer energi för att hålla kylan.
Frosta av frysen regelbundet. Har du en frys med automatisk avfrostning sker detta automatiskt.
Låt maten svalna innan du ställer in den i kylen. Ställer du in maten varm, värmer den upp kylskåpet och energiförbrukningen ökar.

Smeg vitvaror för billiga priser

Spara pengar genom att köpa Smeg vitvaror på www.design-inventar.com. Vi är specialiserade på gränshandel - med oss hittar du Smeg vitvaror till priser som är mycket billigare än i Sverige. Klicka i den läckra, billiga produkter i vår webshop. Köp Vitvaror från Smeg på nätet * Vi ger dig 2 års garanti på Smeg produkter i vårt sortiment.
* Alltid fri frakt i hela landet
* Smeg vitvaror till kanonpris
* Hos oss hittar du alltid ett brett sortiment
* Besök vår webshop!

Om Smeg

Smeg är ett italiensk företag som tillverkar vitvaror och hushållsmaskiner. Huvudkontoret ligger i Guastalla, nära Reggio Emilia i Italiens norra del. Företaget har 15 dotterbolag över hela världen (, Ryssland och Australien), utomeuropeiska kontor i Hongkong och Saudiarabien och ett omfattande försäljningsnät.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hyresrätter hos Heimstaden
Malmö – Sveriges ansikte mot kontinenten
Fördelar med ergonomiska stolar
Utbudet av vägghyllor är stort och brett
Skåphandtag - en viktig del av köksinredningen