Du är inte inloggad.

Artikel

Stockholm city rundtur

Stockholm stad är Sveriges huvudstad och i denna stad finns det mycket att se och göra. Fortsätt läsa vår artikel och få tips på vad just du kan se och göra om du har turen att befinna dig i just Stockholm.

Se och göra i Stockholm stad

Bilderesultat for Stockholm

Stockholm har många olika typer av sevärdheter att erbjuda. Du kan till exempel ta en tur på alla de museer som finns i denna stad. Bland dessa hittar du Abbamuseet, Fotografiska, Nobelmuseet, Nordiska museet samt flera andra. Missa inte heller ett besök på Gröna Lund, som är ett nöjesfält med mängder av åkattraktioner. Efter det kan du vila upp dig på hotellet och spela på nätcasinot Sverigeautomaten. Sedan har du även Skansen att besöka, som är både ett museum, hembygdspark och djurpark i ett. Stockholm har även många vackra byggnader, missa inte till exempelvis Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott.

Gamla Stan är en stadsdel i Stockholm och det finns många sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping här. Hela stadsdelen har fått en helt fantastisk karaktär tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. I denna del av Stockholm hittar du även vackra kyrkor så väl som museer. Gamla stan innehåller bland annat Storkyrkan, Nobelmuseet och Kungliga Slottet.

Mat och dryck i Stockholm city

I Stockholm hittar du många olika alternativ att välja mellan när det gäller mat och dryck. Du har många olika restauranger, caféer, barer och andra ställen att välja på. När det kommer till restauranger så testa gärna Restaurang AG på Kungsholmen, som har en av Stockholms allra bästa köttbitar. Du har även en bra hamburgerrestaurang i form av Flippin’ Burgers, i Vasastan.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Artikelblogg
Frihängande, skåpsmonterad eller väggmonterad köksfläkt? Allt du behöver veta
Sanering Stockholm
Céline Dion berättar varför hon omfamnar en djärv ny stil
Bärgning: En oumbärlig tjänst i trafiken