Du är inte inloggad.

Artikel

10 Anledningar att byta till LED-Lampor

Som du kanske vet finns det många fördelar med LEDs över andra typer av belysning, men alla älskar listor och 10 skäl borde vara mer än nog även för den mest konservativa inredaren. 

Effektivare

Eftersom lysdioder i princip inte avger någon värme alls används all energi till att skapa ljus. Därmed får du samma ljusstyrka från LED-lampor vid ett mycket lägre watt-antal. Lysdioder kan vara upp till 90% mer energieffektiva än traditionella glödlampor. Du kan exempelvis ersätta en 60W glödlampa med en LED-lampa på så lite som 6-10W.

Billigare

Lägre elförbrukning innebär lägre elräkning, så enkelt är det. Det faktum att dioderna håller i många tusentals timmar innebär att du inte behöver köpa nya särskilt ofta. Vid normalt bruk kan en diodlampa hålla i många år. Dessa två faktorer kan spara dig mycket pengar i längden!

Snabbare

Till skillnad från andra lågenergilampor så tänds LED-lampor och når full ljusstyrka omedelbart. Det kan spara in ett antal felsteg på tidiga morgondagar. Om du föredrar en lägre ljusstyrka går det att lösa enkelt med en dimmer.

Säkrare

I och med att de inte producerar någon betydande infraröd strålning (värme) är brandrisken avsevärt mycket lägre, för att inte tala om brännrisken för barn eller den som ska byta ut lampan. Det öppnar upp nya användningsområden, då du t.ex. inte längre behöver oroa dig om lampan nuddar gardinerna.

Tåligare

Många sorters LED-belysning har en hög kapslingsklassning, så som IP65 eller IP68. Detta innebär att de är dammsäkra, stänktäta eller rent av helt vattentäta. Perfekt för utomhusbelysning, i poolen eller andra speciella situationer.

Mer hållbara

Avsaknaden av glödtråden gör att LED-lamporna inte är lika känsliga för stötar och vibrationer som gammalmodiga glödlampor är. Att de dessutom är svala innebär att glaset kan bytas ut mot andra, stötsäkra material.

Längre livslängd

Alla är väl trötta på att behöva byta glödlampor stup i kvarten? LED-lampor har en extremt lång livslängd (ofta upp till 50,000 timmars bruk), plus tåligheten. Allt detta leder till att du slipper att ständigt skruva i/ur lampor, samt att en mindre mängd råmaterial måste omsättas för att ersätta gamla lampor.

Mer fokuserade

Medan traditionella ljusformer måste använda sig av reflektorer och andra knep för att rikta sina ljusstrålar mot specifika mål så är lysdioder speciellt framställda för att skapa en viss spridningsgrad, samt för specifika ljusriktningar.

Mer flexibla

De är vädertåliga, stötsäkra, långlivade och fokuserade. De kan skapas i vilken form som helst, vilket redan kan avspeglas i alla de olika typer av ledlampor som finns, från strålkastare till strips. När du ska inreda ditt hem är belysningen en viktig del. Den nya tekniken gör det enklare och roligare än någonsin.

Mer miljövänliga

Den långa livslängden, låga energiförbrukningen och det faktum att de inte innehåller varken bly eller kvicksilver gör att LED-lamporna är mycket mer miljövänliga än andra typer av ljuskällor. För en bättre miljö föreslår jag att vi alla byter till lysdioder på så många platser som möjligt. Kom ihåg att återvinna dina gamla LED-lampor hos returstationen!

Köp LED-lampor online!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ta kontakt med flera olika städföretag om du vill ha hjälp med flyttstädningen
5 saker du borde veta om grovsopor
Uppsala - Onödigt drama i studentrum
Det mest sublima studentrummet - Uppsala
Behandlingshem för dig i Göteborg