Du är inte inloggad.

Artikel

Swix - Vintersport

De flesta som är intresserad av vintersport har hört talas om Swix. Det är ett norskt företag som är kända för sin höga kvalitet. Swix har en gedigen historia och har funnits i Sverige ända sedan starten. Det är inte bara professionella skidåkare som använder deras produkter utan det är även ett märke som är till för amatörskidåkarna som uppskattar en dag på skidorna ute i spåren.

De flesta vet att Swix är världsledande på skidvalla och flera världskända skidåkare och nationella lag använder produkterna. Vad som kanske inte är lika känt är att de även tillverkar andra produkter.

  1. Filar

Att ha skarpa kanter är viktigt för att få skidorna att svänga bra. Det är många amatörer i spåren som missar detta, men att ha väl filade kanter gör åkningen rolig. En bra fil gör kanterna skarpa med bara ett par drag utan att slita ner skidorna. Det är det som skiljer en fil med bra kvalitet från andra. Vissa filer slipar nämligen ner själva skidan för mycket och efter endast en flitig skidsäsong måste ett par nya införskaffas.

  1. Vallatermometer

Proffsen använder sig utav en vallatermometer, men frågan är om det egentligen inte är fritidsåkaren som behöver den. En vallatermometer gör nämligen så att vallningen blir lätt. Snön som underlag varierar kraftigt, det finns blötsnö, kramsnö och skare för att nämna några. Denna termometer berättar vilken valla som passar för varje skidtur.

  1. Kläder

Att de som arbetar på Swix älskar skidåkning syns i deras kläder. Kläderna är lätta att röra sig i och tillverkade i supermoderna material som andas och håller dig torr trots svett och snö. Skidkläder kräver lite mer än andra träningskläder då sporten utövas i kyliga förhållanden och de aktiva lätt kan kylas av.

Förutom detta finns det även skidstavar i sortimentet. 

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köp nu! - Wera Vivaldi Steel
Ska man köpa en begagnad bil?
Mobilskal - Samsung skal - iPhone skal -
Presenttips
Därför firar vi Alla Hjärtans Dag