Du är inte inloggad.

Artikel

takrenovering - Viktigt att tänka på

Går du i tankarna att anlita en takläggare för att renovera taket till din villa? Då finns det en hel del att fundera på!

När det kommer till takläggning är det självfallet oerhört viktigt med certifierade & kunniga hantverkare, men också materialet du väljer att lägga spelar stor roll.

Tittar du på tex Eternittak som använders förr i tiden har det hänt ganska mycket, eternit som en gång i tiden var ett "undermaterial" som skulle hålla föralltid visade sig vara giftigt, och i slutändan inte bra alls. Vi som är professionella i branchen rekommenderar därför oftast tegeltak eller plåttak, båda hållbara med minimalt med underhåll.

Ett plåttak kan dessutom vara ett riktigt hantverk, du får ett unikt tak som håller tätt i många år framöver som du kan vara stolt över.

För plåttak, samt många takreparationer behöver man ofta svetsa, (som kanske går osagt är svetsning i en miljö med mycket torrt material, så som isolering, halm, papp mm riskablet, säkerställ därför gärna att du får en takläggare som är certifierad för heta arbeten. Heta arbeten är ett certifikat som visar rakt av att du som takläggare vet hur man svetsar i en sådan miljö, många gånger ingår även försäkring med ett certifierat företag.

Vi som arbetar som takläggare stockholm tillhör något av en "branch-elit" Vi vet hur man får ett hållbart resultat i storstadsmiljö med mycket slitage & "skräp" i luften - Oftast är förarbetet lika viktigt som själva takläggningen.

Även takmålning kan kräva mer kompetens man tror, att måla ett plåttak är ett hantverk som kräver både utrustning & stort kunnande för att du som kund & boende ska känna dig trygg & lugn över ditt hem, se därför gärna till att din takläggare använder giftfria färger som inte förstör vår natur.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Pagodatält 5 x 5 m
Badrumsrenovering Nynäshamn
Var effektivt under 2017 – Här följer några punkter
Skålhandtag för den lantliga stilen
Går du i flytt-tankar?