Du är inte inloggad.

Artikel

Underbara Tanzania

Tanzania är en dold pärla i Östafrika. På senare år har fler och fler upptäckt paradisstränderna på Zanzibar och det fantastiska djurlivet i någon av landets alla nationalparker. Tanzania har mycket att erbjuda, både när det gäller kultur och historia, men också mat och natur. Här finns dessutom goda möjligheter för djuphavsfiske, dykning och snorkling.

Tanzania gränsar mot Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Zambia, Kongo-Kinshasa, Malawi och Mocambique. Landet är dubbelt så stort som Sverige och är hem åt över 50 miljoner människor. I landet finns några av världens största och ikoniska platser. Några av dessa inkluder Mount Kilimanjaro, Lake Tanganyika, Lake Malawi och Ngorongorokratern.

Ngorongoro har man hittat det äldsta bevarade beviset på när människan började gå upprätt. Man tror även att dagens moderna människa härstammar från Tanzania och Östafrika. Detta gör ett besök i Tanzania extra spännande där man får chansen att möta sina riktiga förfäder i form av fossil och gamla grottmålningar. 

Förutom en resa tillbaka i människans historia så har Tanzania ett av världens mest fascinerande djurliv. Här finns alla av våra mest älskade djur så som Lejon, vårtsvin, Chimpanser, Elefanter, Giraffer, Noshörning, Flodhäst, Babian, Afrikansk vildhund, Hyenor, Bufflar och mycket mer. För den som är fågelintresserade väntar flera hundratals olika fågelarter. Många av dem är endemiska, men det finns även många flyttfåglar som stannar över vintern. 

En sak är säker iallafall, Tanzania har allt som behövs för en lyckad semester. Här finns paradisstränder, natur, savanner, lokala kulturer, en spännande historia och god mat. Dessutom är det fortfarande relativt billigt i Tanzania, både att ta sig runt, men också att bo och leva. En god middag hittar man ofta under hundralappen.

Ett hett tips är att försöka åka hit så fort som möjligt innan turismen har hittat hit. Än så länge är det fullt möjligt att åka på utflykter och safari utan att det finns 50 andra bilar fulla med turister. Men det kommer troligtvis inte alltid att vara så.. Tanzanias turism är på uppgång, precis som landet i sig själv är på väg mot bättre tider. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smarta tips för dig som letar hotell i London
En språkresa öppnar dörrar för framtida äventyr
Slipp dyra flygresor - Semestra i husbil eller husvagn
Vilka olika Standby tält finns det?
Barcelona reseguide