Du är inte inloggad.

Artikel

Välja rätt tapeter

Det finns inget givet facit för vilka tapeter som passar bäst i ditt hem och för dem som bor där. Det mesta handlar om vad man själv tycker men sedan kan man givetvis väga in fler faktorer än som om du skulle vilja det för att bredda din kunskap och på så vis upptäcka tapeter som du vill använda.

Först och främst ska man ta reda på vad för sorts rum det är man vill tapetsera. Det finns nämligen ett flertal olika sorters rum som alla passar att ha olika tapeter. För att sätta detta i perspektiv behöver vi ta reda på hur stort rummet är, hur högt i tak det är och hur vidare det är något bra ljusinsläpp, kanske är det inte ens alls något ljussläpp. När du har dessa parametrar svarade på och färdiga kan du börja fundera över hur tapeten i sig ska se ut.

Låt säga det är ett litet rum med lågt i tag med bra ljusinsläpp du ska tapetsera. Tack vare att det finns ljusinsläpp i rummet behöver vi inte satsa på en överdrivet ljus tapet utan kan hålla oss till lite ljusare toner men samtidigt har en mörk nyans inbakad. Eftersom det är ett rum som har ganska lågt i tak ska vi ta det försiktigt med mönster och vågräta ränder eftersom dessa tenderar ofta att göra sådana rum väldigt mycket mindre än vad de egentligen är. Det du bör istället titta närmare på är tapeter som har lodräta linjer, gärna väldigt tunna linjer med mycket utrymme. Det ska inte vara en allt för skarp övergång utan det är viktigt det finns en enkel uppdelning av färgerna i tapeten.

När du har klart för dig vilka tapeter det är som du ska inhandla kan du påbörja arbetet med att sätta upp tapeterna. Det kommer jag inte vidare gå in på eftersom jag tycker det finns betydligt bättre webbplatser som ger en tydlig instruktion för detta. Ta hjälp av dessa sidor:

Lycka till!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Takläggare Stockholm
Skall du ha kökshandtag eller köksknoppar?
Posters och stora ramar till bra pris
Hjälp med flyttstädning sparar tid och pengar
LED-belysning med downlights