Du är inte inloggad.

Artikel

Världens godaste bolognese

Alltid så finns det anledning till att bjuda in vänner och familj på middag och det är ju dessutom så himla trevligt att äta och dricka gott med varandra. Man får dessutom möjlighet att dela med sig av den senaste tidens händelser och samtidigt njuta av goda smaker. Nästa gång du ska bjuda in gäster på middag så tycker jag att du ska laga en riktigt smarrig bolognese, många kanske tycker att en köttfärssås inte är tillräckligt fint att bjuda gäster på. Däremot så går det alldeles utmärkt att göra en bolognese på ett lyxigt sätt och de kommer på en matupplevelse som de kommer minnas för livet.

Nyckeln till en riktigt god och lyxig bolognese är för det första riktigt fint kött. Du börjar alltså med att gå till köttdisken i din mataffär och köpa en hel bit nötkött, om du har en köttkvarn så kan du ta hem och mala denna eller så kan du be dem i disken att göra detta åt dig. För det andra så behöver man också en bra stekpanna, detta för att det är viktigt att stekpannan värms upp jämt och för att undvika att det fina köttet fastnar i botten.

För att tillaga bolognese så börjar man med att steka hackad gul lök, hackad vitlök, skuren svamp och riven morot i olivolja. Detta gör du på en skärbräda av trä. När löken har blivit mjuk så har man i det malda köttet som man låter stekas igenom helt. Därefter så är det dags att krydda med salt, grovmalen peppar och torkad oregano för att sedan röra i tomatpuré.

Något som många inte vet är att man ska blanda i en skvätt rödvin i sin bolognese för att den ska få riktigt god smak och detta göra alltså i det följande steget. Allra helst så ska man ta tre deciliter av samma vin som man sedan kommer servera till maten, dock om man tycker att detta blir för dyrt så går det också att använda sig av ett billigare matlagningsvin. Helst ska vinet vara kraftigt i smaken och tungt vilket ger en mustig sås, ett exempel på ett sådant vin är Monti Garbi, Ripasso (2011). Tillslut så avslutar man med i att blanda i krossade körsbärstomater samt färska kryddor som till exempel basilika.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hyra byggnadsställning
Billig skruv - inte alltid det bästa
Badrumsrenovering Danderyd
Värmepumpeshopen Norge
Se över ditt tak - fem säkra tips