Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är ett Bola gravidsmycke

Ett gravidsmycke bärs under graviditeten och kan se ut på många olika sätt och vara tillverkat i flera olika typer av material. Bland de olika smycken som bärs under graviditeten är det kanske framför allt det så kallade Bola gravidsmycket som blivit allra mest populärt bland våra blivande svenska mammor. Ett Bola gravididsmycke har, utöver att vara ett vackert smycke, en funktionalitet som övriga gravidsmycken saknar; nämligen att den avger ett svagare ljud. 

Ett Bola gravidsmycke bärs normalt med ett längre halsband som placerar smycket över den gravida kvinnans mage. När kvinnan sedan rör på sig avger smycket ett svagare ljud som barnet i magen lär sig känna igen och verkar rogivande från den 20e graviditetsveckan. Många kvinnor väljer även att bära smycket efter födelsen så att barnet kan känna igen lätet och greppa det lilla smycket.

Bola gravidsmycken kommer ursprungligen från Mexico och är traditionellt klotformade i silver. Idag finns det dock massor av modeller i olika former och material. Det är exempelvis inte ovanligt att se Bolor som är hjärfformade eller som har olika typer av motiv på dem. Det finns även Bolor i olika färger och i vissa fall utformade som mindre burar med ett klot inuti. När det gäller halsbanden till smycket finns det även flera olika typer och modeller. Det viktigaste är dock att de är av längre modell så att smycket räcker ner äver magen.

Bolans ursprung från Mexico gör att Bola gravidsmycken ibland även kallas för Mexikansk Bola. Andra namn på detta alltmer populära smycke är Gravidpingla och Änglapingla


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Minister vill tvinga rökförbud i bilar
Skötsel och tips mot fett hår
Att Göra Sin Egen Tandblekning Hemma är Enkelt och Säkert
Zink - Kosttillskott i mirakelklassen!
Stereotyper och förebilder