Du är inte inloggad.

Artikel

Vad vet du om Aloe Vera?

Hippokrates var en av de första som hyllade Aloe Veran och vad den hade för allmännyttiga hälsoeffekter. Men vi backar bandet lite och ställer oss frågan, vad är Aloe Vera egentligen? Svaret är att detta är en växt inom kategorin liljeväxter. Den är grön och den har tjocka gröna "blad" som är fulla med fruktkött. Den behöver värme för att kunna växa och därför så finner man Aloe Veran enbart på platser där det är tillräckligt varmt. Texas i USA är ett exempel på ställe där Aloe Veran växer och frodas.

Hur kan man då använda Aloe Vera? Aloe Verans fruktkött innehåller en mängd olika mineraler och vitaminer som skapar hälsoeffekter. Och användningen av Aloe Vera styrs mycket av vilken Aloe Vera-produkt man pratar om. Exempelvis så finns det en Aloe Vera-dryck som brukar benämnas som Aloe Vera Gel. Detta är en juice på pressad Aloe Vera som är fullproppad med Aloe Verans vitaminer och mineraler och tack vare detta skapar balans i mag-systemet. Detta medför att man får bättre matsmältning och minskar risken för att bli sjuk. Många upplever även att de blir piggare efter att de startat dricka Aloe Vera juice regelbundet.

Aloe Veran kan även med fördel användas i olika typer av hudkrämer exempelvis. Ett populärt exempel är den så kallade Aloe Vera Gellyn som som är en hudkräm med mycket hög halt av ren Aloe Vera i. Denan hudkräm är mycket effektiv om man exempelvis bränt sig i solen, fått ett insektsbett eller en lindrigare brännskada.

Hoppas du lärt dig lite mer om Aloe Vera nu!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hjälpmedel vid foglossning
Finns det IPL laserbehandling för hemmabruk?
Har du ett statisk arbete?
Funktionell Träning
CBD Produkter