Du är inte inloggad.

Artikel

Om du vill göra en skönhetsoperationer – detta bör du veta

Media och livstrender har ett starkt inflytande på oss idag. Idag hör det inte till ovanligheterna att man vill testa att skönhetsoperera sig eftersom idealet att se snygg, sexig och vacker ut är det mest eftersträvansvärda. Åldersintervallet för plastik- och skönhetsingrepp ligger någonstans mellan 23-48 år och antalet utförda operationer ligger någonstans kring 24-26 000 per år i Sverige. De tre senaste åren har skönhetsoperationer ökat med närmare 15% årligen. Det är populärast att skönhetsoperera sig om man är kvinna. Hela 85% av alla svenska kvinnor gör det. Andelen män som väljer ett plastikingrepp, det vill säga 15%, förväntas stiga.

Riskerna uttalas inte

Det är viktigt att veta vad man ger sig in på innan man går till verket och skönhetsopererar sig. Om du till exempel skall genomgå en bröstförstoring i Stockholm måste du noga ta reda riskerna innan du undrar över resultaten. Det är ju vanligast att man gör tvärtom eftersom marknadsföringen av plastikingrepp knappast tar upp riskerna först. Följande risker är värda att se över:

-          Det finns exempelvis en chans att implantat faktiskt kan gå sönder (de flesta kliniker upplyser inte om detta)

-          Blödningsrisker finns alltid (inte mer än hälften av alla kliniker upplyser om detta)

-          Infektioner kan inträffa (fler kliniker har börjat upplysa om detta men inte alla)

-          Kapselbildning är en vanlig komplikation (fler kliniker har blivit bättre på att informera om detta)

Tänk igenom beslutet – gör inget förhastat

Om du bestämt för att gå till verket med en skönhetsoperation så måste du ha tänkt igenom alla aspekter som innebär en risk. Valet av skönhetsklinik är viktigt för att allt skall kännas bra innan operationen. Du bör alltså först hitta den klinik som ger dig de ärligaste och sundaste svaren på de frågor du förberett. Gå gärna igenom flera kliniker – ring och fråga eller besök dem. Vad du än gör så gör inget förhastat även om det kan vara lockande att nappa på kampanjpriser. Det var får ta den tid det tar innan du känner dig bekväm med att gå vidare.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Det är inte bara billig parfym som kan ge allergi!
Om Cicablock och ärrvävnad
Varför ska du börja med balsammetoden?
Ringar under ögonen
underkjolar med tyll