Du är inte inloggad.

Artikel

Läkemedel mot akne

Ett stort antal tonåringar lider just nu av akne och en hel del letar säkerligen efter olika sätt att behandla denna. Det är inte det lättaste och beroende på hur allvarlig akne du har är det olika svårt att behandla din akne. Men det finns helt klart mer eller mindre effektiva medel mot akne som vi ska kika lite på nedan. Först och främst ska vi dock veta att akne inte beror på dålig hygien eller så. Det stor del är akne ärftligt och har dina föräldrar haft akne i tonåren är det tyvärr även stor risk att du också får det i tonåren. Men det finns ett par olika läkemedel mot akne man kan testa. Vissa är som vi sa tidigare mer effektiva än andra, men även så biverkningar.

Börja alltid med de mildaste preparaten om inte läkare eller apotekspersonal sagt annorlunda. Man kan till exempel testa att behandla sin akne genom att helt enkelt tvätta det drabbade området 1-2 gånger dagligen med mild tvål som inte torkar ut huden. Funkar inte detta kan man testa lite olika läkemedel som finns på apoteket som innehåller salicylsyra. Tänk dock på att oavsett receptfri behandling och även i många fall de receptbelagda behandlingarna, kommer det ta tid innan man ser resultat.

Skulle inte aknelösningarna innehållande salicylsyra ge någon verkan kan man testa basiron till exempel. Även detta ett receptfritt läkemedel. Basiron innehåller bensoylperoxid vilket minskar bakterierna och samtidigt framkallar en avfjällning av huden vilket hjälper till att öppna upp porerna. Även fast basiron är ett receptfritt läkemedel är det viktigt att använda läkemedlet med försiktighet. Läs bipacksedeln för mer information om detta.

Räcker inte Basiron eller andra receptfria läkemedel innehållande bensoylperoxid finns det receptbelagda läkemedel. Ofta är det då antibiotika som har bra effekt mot akne man använder sig av. Dock har dessa mediciner även biverkningar man måste vara medveten om. Det är viktigt att följa din läkares instruktioner om behandlingen och även ta till sig det läkaren har att säga om behandlingen. Vi önskar dig lycka till med din akne behandling och hoppas att denna artikel gett dig en uppfattning om hur vilka sätt det finns att behandla akne på.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Håravfall och hårtransplantation
Att tänka på när du vill minska i vikt
Omega 3 kosttillskott
Att bleka tänderna hemma
5 stiltips till vårkläderna