Du är inte inloggad.

Artikel

Vart i Världen man fira nyårsafton 2016-2017

När klockan tickar ner och närmar sig midnatt, samlas en stor publik på Times Square, väntar på en glittrande boll ska sänkas ner och starta det nya året. Men detta är inte New York, detta är Hong Kong, där en kula man droppar också har blivit en årlig tradition.
 
Runt om i världen, firar lokalbefolkningen ett kommande år nästa på liknande sätt: Fyrverkerier, gatufester, dans, och intressanta och snygga kläder, som du antagligen tillhandahålls från party24.se, generösa portioner av mat och dryck. Ändå har varje destination sin egen kulturella vändning och distinkt inramning. I S:t Petersburg, Ryssland, till exempel, träffas folk upp för att beundra fyrverkerier över den delvis frusna floden Neva för att sedan skicka hundratals papperslyktor upp i natthimlen.
 
Riktigta party människor kan stanna ute sent i Reykjavik, Island, sedan ta ett dopp i de varma källorna. Eller de kan gå den massiva stranden bash i Valparaíso, Chile. För lycka 2017, gör som chilenarna gör och bär gula underkläder, äta ett dussin druvor vid midnatt, och sätta i en 1000 dollar peso räkning i skon.
 
Strandfyrverkerier visar årligen upp sig på Maui, Hawaii, som riktar sig till par och familjer. Bahamas erbjuder liknande varmt väder tillsammans med traditionella Junkanoo utklädda gatuparader.
 
Här följer några favoriter:
 
1. New York, New York
 
Över en miljon människor väntas visa upp sig vid Times Square för denna berömda årliga fest. Du kommer att hitta dig själv räknandes ner sekunderna till midnatt medan en en enorm 12-fots glittrande bollen långsamt sjunkit ner från en flaggstång ovanpå Times Square byggnaden och över ett ton konfetti släpps ner på folk som gillar att festa. Detta är alltid en TV händelse, så att du kan se dig själv på TV. Du kan också förvänta dig en fantastisk pyroteknisk ljusshow, stora kändis musikakter och en önskemur där du kan skriva ner dina nyårslöften för det kommande året.
 
Las Vegas, Nevada
 
Alltid en party stad, över 300.000 besökare dyker upp här för att fira nyårsafton. Allt börjar vid 18:00, då den berömda fyra mil långa stripen stängas av för fordonstrafik och öppnas för dem som vill fira genom att gå runt, dricka, mingel och titta på olika fyrverkerier som skjuts av från omgivande hustak. De flesta hotell, klubbar och barer kommer att erbjuda speciella utställningar och aktiviteter.
 
2. Edinburgh, Skottland
 
Tusentals kommer hit för de årliga Hoganay firandet, vilket innebär en hyllning till den sista dagen på året. Du kan förvänta dig att se världsberömda musikakter och traditionella dansöser som fyller hela gator. Ett fantastiskt fyrverkeri avräknas vid midnatt och festen fortsätter sedan hela natten. Aktiviteter som erbjuds nästa dag inkluderar Royal Mile, ett dyk i iskallt vatten i floden Forth, samt Loony Dook Paraden.
 
3. Paris, Frankrike
 
Vid Eiffeltornet, kommer du att se en verkligt spektakulär ljusshow och mängder med fyrverkerier. De flesta av alla gator i Paris vaknar till liv med horder av människor firandes, vilket gör att barer och klubbar får en underbar tid med fyrverkerier och massor av champagne. Eller varför inte en romantisk nyårsafton med båt kryssning längs Seine, vilket även erbjuds även för dem som önskar lite privatliv under sin fest.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smarta tips för dig som letar hotell i London
Billigare än ett par jeans
Flygrädsla
Färja från Trelleborg
Besök Karlstad i natursköna Värmland