Du är inte inloggad.

Artikel

Verktyg för att klämma pormaskar

Visste du att pormaskar egentligen bara är kroppens naturligt producerade talg som täppt igen porernas utgångar, och därför samlats som en klump djupt ner i hudens porer? När du klämmer på pormasken släpper det stelnade talget och resterande talg kommer ut i form av en pormask. Många använder fingrar och naglar för att klämma sina pormaskar, men faktum är att det inte är speciellt bra för huden. Dels blir huden lätt irriterad av att du klämmer och trycker på den, men du riskerar även att få inflammation i dina porer om du trycker pormasken på fel sätt.

Använd ett professionellt verktyg

Istället för att använda naglar och fingrar för att klämma pormaskar och samtidigt riskera att dina porer blir inflammerade kan du använda ett professionellt verktyg. Pormaskklämmaren är framtagen i syfte att klämma porer på rätt sätt, och verktyget används av hudvårdskliniker över hela landet för att klämma pormaskar på rätt sätt. Verktyget är tillverkat i stål och bör steriliseras med handsprit alternativt tvättas med tvål och vatten mellan varje användning.     

Så använder du pormaskklämmaren

I pormaskklämmarens ena ände sitter ett vasst verktyg i form av en nål. Nålen används för att öppna pormaskens tilltäppning så att pormasken kan komma ut. I den andra änden sitter en ögla, och det är denna ögla du använder för att trycka pormasken. Du sätter helt enkelt öglan runt pormasken och trycker till för att tömma dina porer. Informationen ovan kommer från en webbutik som säljer dessa pormaskklämmare, och du kan läsa mer och beställa ett eget verktyg genom att klicka på länken till webbutiken här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tantekniska produkter Stockholm
Närsynthet och översynthet
Skäggtrimmer bäst i test
Ansiktsbehandling Helsingborg
Slimma din kropp till midsommar