Du är inte inloggad.

Artikel

Hur ökar du lusten att träna ensam hemma?

När du inte kan gå till gymmet och poolen är stängd på grund av pandemi får du träna hemma. Många tycker att det är svårt att känna motivation när träningen innebär att vara ute och springa och sedan köra styrka hemma.

Hur kan du få upp lusten och komma iväg på dina promenader regelbundet? En sak kan vara att tänka på alla slantar du sparar på att inte betala för gymkort. En annan kan vara att lägga de slantarna på lite utrustning för hemmaträning.

Gummiband och massagepistol

Två saker som kan vara bra att investera i är en massagepistol och så gummiband. Du kan köra gummibandsträning hemma varje dag. Det är bara att köra igång en video som visar dig hur du ska dra i banden för att komma åt olika muskelgrupper.

Massagepistolen har du som belöning när du är klar. Då kan du massera de muskler du har tränat och slappna av. Om du bor med någon annan kan du be om att få massagen över axlar och rygg regelbundet för att må bättre.

Träna med en partner eller kompis

Helt ensam behöver du ju inte vara. Det kan finnas någon nära dig som gärna tränar tillsammans. Ni kan träffas utomhus för att jogga eller promenera snabbt. Det här ökar motivationen och ser till att du kommer loss. När någon väntar på dig är det inte lika enkelt att vara lat.

Sätt upp mål

Målsättning är också viktig när du ska träna ensam hemma. Det kan till exempel handla om att du vill nå en viss vikt eller kunna lyfta en viss vikt. När du jobbar mot mål ska du se hur du går framåt dag för dag och vecka för vecka. Det kan vara något som ökar din motivation och lust till att träna hemma.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur man gör saftigt lågkolhydratsbröd
Läkarmissionen
Massage Malmö
Spirulina det mest kompletta kosttillskottet.
Gå ner i vikt med teatox