Du är inte inloggad.

Artikel

Grunge-stilen kommer tillbaka och är ett måste denna höst!

Som tydligt framgått av säsongens modevisningar så är grunge-trenden inte att missa i år! Grunge har sitt ursprung i 80-talets rockmusik och speciellt gruppen Nirvana. Klädstilen utgjordes av skotskrutiga skjortor, skinnkläder och trasiga jeans. Stilen är åter inne och syns på catwalken i ny variant. Vad behövs då för att vara grunge? Det är superlätt: en rutig skjorta, stuprörsbyxor i skinn, gärna något leopardmönstrat samt kängor eller boots. Om du istället för denna rockiga grungestil hellre vill vara chic och grunge så kan du byta ut jeansen mot en skinnkjol och kombinera med en jeansjacka med leoparddetaljer. Skapa din egen grungestil!

Den 1:a april 1960 skapas en legendarisk sko vid namn Dr Martens. Märket inspireras av arbetsskor och har blivit ett omtyckt skomärke som tillverkar sköna och hållbara skor och har gjort stor succé runt hela världen. Skaparna heter Klaus Maertens, en tysk, och Bill Griggs, en engelsk industriman. Modellerna blev först kända i den engelska subkulturen och började användas av musikartister speciellt i rock- och punkvärlden. Märket är nu 50 på år gammalt och fortfarande lika inne och är en ikon inom grunge-stilen.

Palladium började sin industrihistoria med att tillverka flygplansdäck. Som tur var övergick företaget 1947 till skotillverkning. Palladium, med erfarenheten av gummibearbetning bakom sig, kunde använda sig av samma vulkaniseringsprocess. Sedan några år gör märket stor succé och har blivit något av en trendsättarmodell. De är också omtyckta för sin hållbarhet.

Vagabond var portugisiskt från början och tillverkade herrskor sedan slutet av 60-talet. Märket har utvecklats och tillverkar nu till allas glädje även damskor. Vagabond är numera beläget i Sverige och producerar mer än 2 miljoner par skor om året samt väskor och mindre läderartiklar till marknader i 25 länder. Märkets modeller är chica och tidlösa och följer aktuella modetrender. I år satsar man på snygga kängor, både klassiska och MC-kängor.

Märket Koah skapades 2004 och har redan bra marknadsandelar över hela Europa. Skorna tillverkas med fokus på detaljer och finish och till detta läggs till kvalitet, komfort och originalitet. Genom att följa trenderna på en föränderlig marknad har Koah skapat en image med tidlösa kreationer. Den ständiga strävan efter kvalitativa råvaror kombinerat med noggrann tillverkningsprocess ger varumärket sitt mervärde. Kunskap och teknik går hand i hand under beredningen av modellerna och ger varje par en unik sliten look tack vare tvättat läder. Varumärkets styrka? Själva produkten... Kollektionerna är en del av en trendig vintagevärld och återspeglar Koahs vilja att överträffa sig själv säsong efter säsong. Koah riktar sig till alla som älskar skor - både kvinnor och män som vill hävda sin egen stil utan att falla in i standarden.

Unga innemänniskor gillar märket Bunker som är både trendigt och rebelliskt. Detta spanska märke ger din garderob ny stil och ger oss modeller som passar både till vardags och fest. Modellerna har en tidlös stil som kombineras med en ny typ av detaljer vilket gör Bunker en av föregångarna för modeskor. p>

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, barnskor och sneakers från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland...) och fler än 30 000 olika modeller: sneakers, stövlar, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps... Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).

  • Omsättning 2012: 150 miljoner euro
  • Omsättning 2011: 100 miljoner euro
  • Omsättning 2010: 50 miljoner euro
  • Omsättning 2009: 30 miljoner euro
  • Omsättning 2008: 15 miljoner euro
  • Omsättning 2007: 5 miljoner euro
  • Fler än 6 miljoner unika besökare i december 2012 (Médiametrie, Europe).
  • Topp 10 sidor e-handel, inriktade på mode, efter La Redoute, 3suisses (Médiametrie, 2012)
  • Topp 10 snabbast växande företagen i Europa (Mediamomentum.co.uk, 2012)
  • Anställda: 200 anställda.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Äntligen dags för vårjacka igen
Båt och bil
T-shirts och jeans för kvinnor från märket ONLY
Present till flickvän
Köpa grejer till bebis och barn