Du är inte inloggad.

Artikel

Köpa grejer till bebis och barn

 

Om man googlar barnartiklar så får du ungefär 6.4 miljoner svar så det finns gott om barnartiklar att välja på som förälder. Hur mycket man lägger ned på barnartiklar och barnvagnar till ett barn beror helt på hur mycket man är beredd att betala. Man kan köpa barnvagnar för flera tiotals tusen kronor eller så kan man köpa en barnvagn för ett par hundralappar på Blocket. 
 
Blocket, Tradera och loppmarknader är bra ställen att fynda barnartiklar på. Annars kan man hitta mycket alternativa barnartiklar och barnvagnar på nätet. Tyvärr säljs det många skräpbarnvagnar på nätet - barnvagnar med mycket plast och dåliga tyger men också bra kvalitétsbarnvagnar. 
 
Innan du köper en barnvagn på nätet kontrollera att den lever upp till rätt standard och att det är en seriös handlare som säljer din barnvagn. 
 
Barnartiklar som kläder, skötväskor, leksaker, badbaljor med mera är oftast enklare att köpa på nätet än i en butik. Dessa barnartiklar är ofta billigare och lättare att transportera än större saker som barnvagnar.
 
Men att köpa en barnvagn på nätet från en seriös handlare är inte speciellt svårt. Det gäller att veta vilken typ av barnvagn man söker och när du har hittat den så kan man ofta köpa en barnvagn med fri hemtransport. 
 
Vilken barnvagn som är bäst för dig beror helt och hållet på vilket liv du lever. Att googla efter "den bästa barnvagnen" ger inte så mycket för det handlar om hur den personen lever. Har du eget hus eller ska barnvagnen förvaras i ett barnvagnsförråd i ett flerfamiljshus? Har du bra vägar som vinterunderhålls eller dröjer det en dag innan snöröjningen kommer? Det finns många frågor som påverkar valet av barnvagn. 
 
En barnartikel som är viktig när man köper en barnvagn är en åkpåse. Det spelar ingen roll om du bor i norra eller södra Sverige - halva året är det mörkt och kallt. En bra åkpåse är nödvändigt. Det finns tjocka åkpåsar för vintern och tunna för sommaren eller så kan man köpa en åkpåse i fler lager som du själv kan plocka ut och lägga i de lager som behövs för dagen. En åkpåse kan man man använda under flera år bara man sköter om den.
 
Det finns två skolor på barnartiklar - den ena är att komma billigare undan genom att köpa begagnat och den andra är att köpa nytt och sälja sedan. Ofta brukar prislappen bli den samma för barnartiklar eftersom de ofta säljs för halva värdet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

3 tips på hur du inte förlorar gnistan som ett par
Vad är pastörisering?
Ljushållare och färgade värmeljus på Gosa.se
Dags att förbereda sig för vintern
Att tänka på när du ska köpa hatt