Du är inte inloggad.

Artikel

Köpguide för däck

 

När man ska köpa däck, har man väldigt många olika däcktyper att välja mellan. Många tycker att detta försvårar beslutsfattandet betydligt, så här kommer lite information och tips som hjälper dig göra detta val lite enklare:
 
Nya eller begagnade däck?
De flesta väljer att köpa nya däck, eftersom de har längst livslängd, och man även har störst valmöjligheter om man bestämmer sig för att satsa på nya däck. Idag säljs dock även så kallade regummerade däck, som i själva verket är begagnade däck, som man lagt till en ny slitbana på. Dessa regummerade däck är mer miljövänliga än nya däck, eftersom gamla däck använts för att tillverka dem istället för att allt gjorts från början, och de är ofta billigare än helt nya däck. Dock får man om man bestämmer sig att skaffa regummerade däck räkna med en kortare livslängd på dem. 
Begagnade däck som inte regummerats rekommenderas dock inte, eftersom man med dem aldrig kan vara helt säker på vad det är man kommer att få.
 
Köpa däck på nätet
Många undrar vidare över däck på nätet. Är det verkligen samma däck man får om man köper dem online istället för i en däckverkstad? I många fall är det faktiskt det, men läs alltid informationen som nätbutiken ger dig om detta för att ta reda på hur det ligger till. Det finns nämligen även nätbutiker som enbart säljer så kallade lågprisdäck.
 
Vågar man då köpa lågprisdäck?
Det beror lite på. Det finns nämligen både bra och dåliga lågprisdäck. Om detta intresserar dig, föreslår vi därför att du läser recensioner av olika däck för att skapa dig en uppfattning om vilka däck som är bra, och vilka som är mindre bra. Du hittar enkelt däckrecensioner via sökmotorer.
Störst risk innebär det dock att köpa lågprisdäck som är vinterdäck och som är tillverkade utanför Europa, i ett land där man inte har samma väderförhållanden som i Skandinavien, så detta är en bra tumregel att ha i åtanke.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför firar vi fars dag?
Spara pengar på dina linser online
Glad påsk
En laddare för flera tillfällen
Väg väder