Du är inte inloggad.

Artikel

Pizzadeg den viktiga delen

Att göra en pizza hemma är en mycket bra idé då det ju utan tvekan är god mat. Sen gäller det bara att göra det så bra som möjligt för att komma upp till de kulinariska höjderna. Och en väldigt viktig del för att få till en riktigt god pizza är själva degen.

Vill man vara slö går det att köpa färdiga degar i butiken som i princip det bara är att rulla ut och sedan slänga på toppingen och in i ugnen med det hela. Vad man tycker om degar av detta slag är ganska individuellt. Själv föredrar jag nog en deg som jag själv har gjort.

När det gäller degar så finns det faktiskt överraskande många recept och de olika typerna är tänkta för lite olika former av pizza. Tänker man efter så säger det ju sig självt att det inte är samma recept för en deg till en tunn pizza och en tjock panpizza.

En fördel då det är olika recept är att ofta har man grejer hemma till en pizzadeg av något slag. De grundsakerna som egentligen alltid behövs är bara någon form av mjöl, salt och jäst eller bakpulver. Har du dessa kan du med största sannolikhet även göra en pizzadeg. Vissa degar ska sedan ha socker, honung, olja eller något annat i sig.

Viktigt är även att man verkligen gör som receptet säger. Detta innebär t ex att låta degen jäsa så som det är tänkt. Ska den jäsa i två timmar är det inte bra att använda den efter 30 minuter. Har man bråttom så finns det andra degar som har mycket kortare jästid som går att använda istället.

Vill du ha lite tips på pizzadegar så finns det recept på ganska många sådana på pizza-recept.com. Där finns det en helt egen avdelning för pizzadegar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Träningsblogg
Bbi Communication
Maximera hastigheten på ditt mobila bredband
Texterl i Latinamerikansk Musik
Gravering