Du är inte inloggad.

Artikel

Råd och tips för din träning

Styrketräning = snabbt resultat
Om du vill komma i form och stärka dina muskler så är ett av de bästa sätten att uppnå dina mål genom styrketräning.
Det fina med styrketräning är att du kan se resultat snabbt, och du kan också börja din träning i ditt eget hem, med mycket små resurser och bara ett par extra timmar i veckan. I den här artikeln ska vi titta på några av de viktigaste sätten du kan träna din kropp och komma i form på nolltid när du ska träna

Hur du ska börja
Innan du börjar träna, är det viktigt att du tar hänsyn till din nuvarande medicinska hälsa. Ta dig tid att besöka din läkare och be om en allmän hälsokontroll. Han bör kunna ge dig råd om de bästa typerna av motion för din kropp och hälsa, och bör kunna rekommendera ett lämpligt tillvägagångssätt.
Självklart är det en bra ide att besöka en läkare regelbundet, men det är ytterst viktigt när det gäller att inleda ett träningsprogram för styrketräning.

En av de bästa övningar du kan göra i ditt eget hem är situps. Ligg platt på rygg och böj knäna (benen i luften om du vill). Böj dig vid midjan, sitta upp tills du känner att musklerna i magen arbetar, och släpp sedan. Upprepa detta i 10 reps tre gånger om dagen för att se snabba resultat. Om du tycker detta är för smärtsamt på din rygg, kan du ligga på en säng, men se till att du inte studsar dig upp.

En annan bra övning hemma är armhävningar.
Ligg med ansiktet ner på golvet och använd dina händer och armar för att stödja överkroppen. Raka ben och vila på tårna. Sänk och höj dig stadigt med armarna, detta tränar armarna och muskler mage. Alternativt ha knäna i golvet. Med dessa styrkeövningar kommer du att se skillnad på nolltid.

Pilatesbollen är ett mångsidigt träningsredskap som är bra för att stärka bålmusklerna.
Pilates är en metod som bygger på nio principer. Det finns kontroll som du använder en kombination av kropp och själ för samordning. Koncentration är en annan princip som används i pilates metoden för att fokusera på vad din kropp gör. Målet är för postural anpassning, är att vara medveten om din hållning på din kropp.

När du använder dessa tre principer korrekt,  då jobbar du med bålmusklerna på ett bra sätt. I pilates är centrum en annan princip som används, det fokuserar på att använda dina bål muskler. För att göra detta korrekt används andningen. Andning är en viktig del i pilates metoden, att ta ett djupt andetag hjälper till att fylla på kroppen,  Andningen hjälper också till att börja varje rörelse.

De övriga fyra principerna är flödet och precision i varje rörelse, bygga upp uthållighet för att öka intensiteten, och avkoppling. Att ha alla dessa principer tillsammans tar tid, och kan ibland kännas överväldigande. En pilatesboll är ett billigt träningsredskap som kan hjälpa till att föra alla dessa principer tillsammans. När du tänker på det då måste du använda tre av de grundläggande principerna, koncentration, centrering och samordning bara för att kunna sitta på bollen och hålla den från att röra sig.

Om du är bra på pilates och har byggt upp uthållighet för att öka intensiteten kan du infoga pilatesboll övningar  när du tränar. Oavsett din nivå av kunskap eller fysisk kondition kan du lätt hitta en träning med hjälp av en  pilatesboll och pilates som passar dig. Du kan pilatesboll övningar hitta gratis tränings sidor på internet och olika DVD-skivor för en billig penning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Håravfall och hårtransplantation
Klippan yllefabrik - Kläppi
Hur grönt te kan hjälpa dig gå ner i vikt naturligt
Köpa 5-HTP online inrikes i Sverige
Att bleka tänderna hemma