Du är inte inloggad.

Artikel

Sotning, spisfläkt och imkanal

Som ditt fullserviceföretag har vi sotning, rengöring och skorstensrenovering som huvudsakliga arbetsområden. Sotningstjänst Sverige är ditt företag inom ventilation, rengöring, skorsten, kontroll och åtgärder.

Imkanal och spisfläkt
Fram till och med 2004 fastställde lagen att det var den kommunala sotarens uppgift att då och då renföra hushållets spisfläkt samt imkanal. Efter en regelverksändring det året ingår det här uppdraget inte längre i sotarens uppgift. Spisfläkten och imkanalen tillhör dock fortfarande två av de viktigaste delarna i ventilationssystemet. Det flott som lätt samlas i kanalerna är väldigt brandfarliga och om en evenutell brand uppstår i spisfläkten kan det få riktigt hemska konsekvenser som alla vill kunna undvika.

Idag år 2017 är det fastighetsägaren som har ansvaret för att spisfläkt och imkanal blir rengjord och kontrollerad. Det du kan göra är att istället överlåta dessa uppgifter till Sotningstjänst Sverige. Vi håller koll på intervallerna och ser till skötseln av din spisfläkt samt imkanal.

Sotningstjänst Sverige utför både stora och små arbeten åt föreningar, företag och privatpersoner. Inga arbeten är för stora eller för små för oss! Företaget innehar den kompetens som krävs för att utföra totalentreprenader gällande renoveringar och tätningar av rökkanaler samt förenliga typer av arbeten. Vi har även behörighet för att besiktliga och provtrycka rök- och ventilationskanaler. 

Du kan hitta mer information på http://www.sotningstjanstsverige.se/

Skorstenstätning
Vi utför alla sorters skorstenstätning och vi anpassar alltid metoden efter vad som är lämpligast för er eldstad, det vill säga har ni öppen spis måste man glidgjuta.

Har du en kamin eller en kakelugn kan man montera syrafast rör/slang. Bedömning gör vi när vi är på plats och ni får en offert som gäller - utan övriga extra kostnader.

Utnyttja ROT-avdraget
Du kan givetvis utnyttja ROT-avdraget på arbetskostnaden när du anlitar oss.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Västerås
Praktiska skolskåp
Hydroponisk odling - en framtidsteknik
Luft Vatten Värmepump
Var kan man göra ett vindrutebyte i Göteborg?