Du är inte inloggad.

Artikel

Taksäkerhet ger skydd

Om du behöver anlita ett företag för att få något arbete gjort på ditt tak, så bör du, oavsett om du är privatperson eller företagare, vara mycket noggrann med att välja ett företag som följer de regler som finns angående fasta takskyddsanordningar. 

I dessa regler kan man läsa om vilka skydd som ska finnas på taket, hur de ska vara monterade och att de ska vara placerade på ett sådant sätt att de i största möjliga mån ska förhindra att olyckor händer. När dessa skydd väl är uppe så måste man ansvara för att de hålls i gott skick så att syftet med dem inte går om intet. 

Det är dock olika regler som gäller beroende på när byggnaden eller fastigheten har byggt, eller när betydande ändringar har utförts. Detta bör man allstå vara noga med att kolla upp, eftersom det är av stor vikt ur säkerhetssynpunkt att rätt skydd används vid rätt ställe. 

Den arbetsgivare som är ansvarig för arbete som utförs på tak, ska ta hänsyn till den lagstiftning som man kan läsa i Arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Där står det vad man ska göra för att säkerställa taksäkerheten. Det här gäller oavsett när byggnaden har uppförts eller om det har gjorts stora förändringar på den. Där finns också angivet vilka regler som gäller för arbetstagaren.

Klicka här för att läsa mer om taksäkerhet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bilrekond & tips
Bodelning i Malmö
RiVe Juridiska Byrå - Specialister inom arbetsrätt
Investera i en ordentlig högtalare
Högtryckstvättar stockholm