Du är inte inloggad.

Artikel

underkjolar med tyll

En underkjol är ett riktigt gammalt klädesplagg som ofta är använt. Underkjol användes främst i stor utsträckning under 1950 talets glamourösa modestil.
Varför ska man använda en underkjol? Skälet är främst för att du ska få mera vidd och att du ska se mer elegant ut, vid dans svänger det extra mycket om din kjol eller klänning med en underkjol tillverkad av tyll. Ända sedan medeltiden har man använd underkjolar eller underklänning som det också kallas, på den tiden fungerade en underkjol som skydd vid kvinnans menstruationsperiod.

Idag är en underkjol en lyxvara och den är äkta så ska den vara tillverkad av tyll eller organzamaterial som det moderna namnet på materialet är. Under vår tid tillverkas de flesta underklänningarna i flera vackra pastellfärger, dom finns också i en stor mängd olika storlekar för att täcka de flestas behov över att få sväng och ännu mera elegans under tex dans eller om man är aktiv att spela teater.

Till teater används plaggen ofta helt utan något annat klädesplagg, de fina färgerna vidden och ”ruffigheten” gör underkjolarna till annorlunda kreationer under strålkastarnas ljus.

Hudsyftet med dom är främst för att dölja sina former och underkjolarna passar utmärkt till klockade klänningar där man tydligt kan göra dessa med betydligt mer vidd. En underkjol håller en bra kvalité och är slitstarka och kan användas år efter år utan att dom förlorar sitt ursprung. Är dom tillverkade i tyll eller organza material så tål dom att tvättas i 30 grader utan att dom förlorar i vidd. Dom är sydda för att behålla formen och ge dig de underbara stunderna när du ska vara vacker i en klänning.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är bantningspiller dyra?
Hur kan man behandla åderbråck och ådernät
Har du rätt glasögon för jobbet?
Fettsugning
Vad är du beredd på att betala för at komma i ditt livs form?